Κόσμος

Νταγκεστάν – Ρωσία: Ένας ιερέας και 15 αστυνομικοί νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγή

Ένοπλοι εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις χθες Κυριακή (23.06.2024) σε μία συναγωγή και δύο ορθόδοξες εκκλησίες στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, τουλάχιστον 16 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων 15 αστυνομικοί και ένας ιερέας – έπεσαν νεκροί και άλλοι 25 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα).

Το Νταγκεστάν είναι Δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (ΝΑΚ) ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχους «δύο ορθόδοξες εκκλησίες, μια συναγωγή και ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου».

DAGESTAN REUTERS

Εκπρόσωποι της ρωσικής εβραϊκής κοινότητας ανέφεραν ότι δέχθηκε επίθεση και μία δεύτερη συναγωγή.

DAGESTAN REUTERS

Ένας 66χρονος Ρώσος ιερέας σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις αρχές.

DAGESTAN REUTERS

Τον θάνατο έξι αστυνομικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν, ενώ έπειτα έγινε γνωστό πως ένας αξιωματικός της Εθνοφρουράς και ένας αστυνομικός υπέκυψαν στα τραύματά τους.

DAGESTAN REUTERS

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση και, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μέχρι στιγμής έξι τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί.

Οι τρεις ταυτοποιήθηκαν ως οι γιοι του επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι του Νταγκεστάν και ένας ανιψιός του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Περιφερειάρχης συνελήφθη και οι αξιωματικοί ασφαλείας τον ανακρίνουν.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος