Δευτέρα, 1 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ντέιβιντ Μπέκαμ και βασιλιάς Κάρολος ανταλλάσσουν συμβουλές μελισσοκομίας

Ντέιβιντ Μπέκαμ και βασιλιάς Κάρολος ανταλλάσσουν συμβουλές μελισσοκομίας
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είπε ότι αντάλλαξε «μελισσοκομικές συμβουλές» με τον βασιλιά Κάρολο σε πρόσφατη συνάντηση.

Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ είπε ότι συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο στο σπίτι του μονάρχη στο Highgrove στο Gloucestershire για να συζητήσουν το έργο του «King’s Foundation».

Ο Μπέκαμ έχει πλέον γίνει πρεσβευτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος για να βοηθήσει στην προώθηση του έργου του και δήλωσε «ενθουσιασμένος» για τον ρόλο:

«Ανυπομονώ ιδιαίτερα να στηρίξω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ιδρύματος και τις προσπάθειές του να διασφαλίσει ότι οι νέοι έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη φύση».

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον Μπέκαμ με τον Βασιλιά στο κατώφλι του Highgrove. Επίσης, φαίνεται να επιδεικνύει τις δεξιότητές του στην ξυλουργική με φοιτητές του ιδρύματος στο Snowdon School of Furniture, το οποίο αποτελεί μέρος του The King’s Foundation.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πατέρας τεσσάρων παιδιών που απέκτησε με τη Βικτόρια Μπέκαμ, είπε ότι ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους νέους «να διευρύνουν τους ορίζοντές τους».

«Ήταν πηγή έμπνευσης να ακούω από τον Βασιλιά για το έργο του ιδρύματος της Αυτού Μεγαλειότητας κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στους κήπους Highgrove – και να ανταλλάσσω συμβουλές για τη μελισσοκομία!»

Το πάθος του Μπέκαμ για τη μελισσοκομία φάνηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix για τον ποδοσφαιριστή, το οποίο τον δείχνει να περπατά ντυμένος με την απαραίτητα ενδυμασία προς τα μελίσσια του. Επίσης, έχει ανεβάσει βίντεο και αναρτήσεις στο Instagram με τον ίδιο στα μελίσσια του.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε πρόσφατα στα δημόσια καθήκοντα μετά τη διάγνωση του καρκίνου στις αρχές του έτους.

Η επιστροφή του στις υποχρεώσεις επιβεβαιώθηκε τον Απρίλιο 2024. Το Ίδρυμα του Βασιλιά, πρώην Ίδρυμα του Πρίγκιπα, ιδρύθηκε από τον Βασιλιά όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας.

Το ίδρυμα τρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα κατάρτισης, ενώ στοχεύει επίσης στην αναζωογόνηση των κοινοτήτων μέσω της αστικής ανάπλασης και του σχεδιασμού και την υποστήριξη της βιωσιμότητας.

Με πληροφορίες από BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις