Σάββατο, 19 Οκτ.
17oC Αθήνα

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξαφανιστεί η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ ή και οι δύο

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξαφανιστεί η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ ή και οι δύο

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. 

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο “μη αναστρέψιμος δρόμος” της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να τελειώσει είτε με την εξαφάνιση της Ουκρανίας είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας αρχικά ανέβασε την δήλωση του ΝΑΤΟ σχετικά με την Ουκρανία στα social media… «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε (την Ουκρανία) στην αμετάκλητη πορεία της προς την πλήρη ευρωατλαντική ενσωμάτωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Αμέσως μετά πόσταρε ένα απειλητικό σχόλιο γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το συμπέρασμα είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο “μη αναστρέψιμος δρόμος” της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να τελειώσει είτε με την εξαφάνιση της Ουκρανίας είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ. Ή ακόμα καλύτερα – την εξαφάνιση και των δύο».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος στη διάρκεια της προεδρίας του–από το 2008 ως το 2012–θεωρήθηκε φιλοδυτικός εκσυγχρονιστής, άλλαξε πλήρως στάση και από την έναρξη του πολέμου είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι ο εξοπλισμός του Κιέβου μπορεί να οδηγήσει σε μια “πυρηνική αποκάλυψη”.

Τυχόν απόφαση για χρήση ρωσικών πυρηνικών όπλων θα ανήκε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αλλά διπλωμάτες λένε ότι οι απόψεις του Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, συνιστούν μια ένδειξη της πολεμοχαρούς στάσης του Κρεμλίνου, που θεωρεί τον πόλεμο ως υπαρξιακή μάχη με τη Δύση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις