Site icon NewsIT

Ντομινίκ Πελικό: Το τέρας που νάρκωνε τη σύζυγό του για να την βιάζουν και είχε την εικόνα του στοργικού συζύγου και πατέρα

05.09.2024 | 15:43
AP Photo/Lewis Joly

Ευυπόληπτος σύζυγος, υποδειγματικός πατέρας, στοργικός παππούς. Πέραν πάσης υποψίας ήταν ο Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος νάρκωνε συστηματικά τη γυναίκα του Ζιζέλ, επί εννέα ολόκληρα χρόνια, για να τη βιάζει κι όταν πια βαρέθηκε να το κάνει ο ίδιος, έφτιαξε μία στρατιά βιαστών για να πραγματοποιούν πάνω τις αρρωστημένες τους ορέξεις.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της δίκης του Ντομινίκ Πελικό στην Γαλλία όπου σήμερα Πέμπτη (05.09.2024) σε μία συγκλονιστική κατάθεση προχώρησε και το ίδιο το θύμα η Ζιζέλ «ώστε να αλλάξει στρατόπεδο η ντροπή».

Ο Πελικό την είχε βιάσει «τουλάχιστον 200 φορές» πριν καλέσει και άλλους άνδρες να συμμετάσχουν. Η δίκη, που λαμβάνει χώρα στην πόλη Αβινιόν της νότιας Γαλλίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, με κατηγορίες για τον Πελικό και 50 ακόμα άνδρες, που επιλέχθηκαν διαδικτυακά από τον σύζυγο της Ζιζέλ για να την κακοποιήσουν.

Ο Ντομινίκ Πελικό είχε μια αηδιαστική διπλή ζωή. Από τη μία πλευρά, η εικόνα ενός στοργικού συζύγου και υποδειγματικού πατέρα. Από την άλλη, εκείνη ενός τέρατος που, επί εννέα χρόνια, νάρκωνε τη σύζυγό του Ζιζέλ ενορχηστρώνοντας τον βιασμό της από 82 άνδρες. Και το σχέδιό του ήταν άθλιο.

Γεννημένος το 1952, ο Ντομινίκ Πελικό παντρεύτηκε με την Ζιζέλ το 1973 και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά. Ο έγγαμος βίος συνεχιζόταν κανονικά, με τα συνηθισμένα προβλήματα ενός ζευγαριού και την Ζιζέλ σκέτο στήριγμα για τον σύζυγό της.

«Οι ζωές μας δεν ήταν τέλειες τα 50 αυτά χρόνια, αλλά ήμασταν πάντα μαζί. Οικονομικά προβλήματα, προβλήματα σχέσεων, προβλήματα υγείας, πάντα στήριζα τον σύζυγό μου» είπε η γυναίκα που έγινε σύμβολο για τη Γαλλία καθώς είχε το κουράγιο να βρεθεί στην ίδια αίθουσα με τους βιαστές της και να «ξαναζήσει» τους βιασμούς της.

Άλλωστε δεν είχε καμία συναίσθηση όταν αυτοί πραγματοποιούνταν, ήταν αναίσθητη, ναρκωμένη και ανήμπορη να κάνει κάτι, να σταματήσει το κακό. 

Όμως πίσω από αυτή τη βιτρίνα κρυβόταν ένας άνθρωπος του οποίου η συμπεριφορά έκρυβε μία διαστροφή από αυτές που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Ήθελε να βλέπει αγνώστους να βιάζουν τη γυναίκα του ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη πάνω στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Ντομινίκ Πελικό χρησιμοποιούσε ένα ισχυρό αγχολυτικό φάρμακο, το Temesta, για να βυθίσει τη σύζυγό του σε πλήρη λήθαργο.

Τη νύχτα, ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη, προσκαλούσε στο σπίτι τους αγνώστους που είχε γνωρίσει στο Διαδίκτυο για να τη βιάσουν. Οι πράξεις αυτές βιντεοσκοπούνταν σχολαστικά από τον ίδιο. Οι καταγραφές αυτές αποτελούν πλέον επιβαρυντικά στοιχεία στη δίκη αυτή.

(AP Photo/Lewis Joly)

AP Photo/Lewis Joly

Μάλιστα ταξινομούσε προσεκτικά και ανά ημερομηνία τα βίντεο με τους βιασμούς βάζοντας και ετικέτες όπως «Her Rapists», «Abuse» και «My Slut».

Η σκοτεινή δράση του Πελικό

Για τον τρόπο δράσης του Πελικό διαφωτιστικές ήταν οι περιγραφές του Τζαλίλ Αμρ, συνηγόρου ενός από τους 50 άντρες που κατηγορούνται για συνέργεια. 

Πελάτης του Αμρ είναι ο Ρεντουάν Αζουγκάχ, ένας 40χρονος άνεργος Μαροκινός, ο οποίος τυγχάνει και οικογενειάρχης, ως πατέρας (τουλάχιστον) τριών τέκνων.

«Ο Πελικό φερόταν σαν διεστραμμένος Στίβεν Σπίλμπεργκ, ή ίσως σαν σκηνοθέτης σε σκηνή από ταινία με τον Τζέιμς Μποντ. Έδινε οδηγίες στον πελάτη μου» αποκάλυψε ο Τζαλίλ Αμρ «κάνε αυτό’, κάνε το άλλο, φέρε το πόδι της εδώ κ.λπ. Σαν να σκηνοθετούσε ταινία. Θα τα δείτε όλοι αυτά, όταν θα προβληθούν τα βίντεο στο δικαστήριο».

Ο Ρεντουάν Αζουγκάχ αρνείται την ενοχή του για το βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, όπως και όλοι οι συγκατηγορούμενοί του, επικαλούμενος κατά βάσιν το επιχείρημα πως πίστευε ότι λαμβάνει μέρος σε ένα προχωρημένο σεξουαλικό παιχνίδι, εξυπακούεται με την συγκατάθεση της Ζιζέλ Πελικό.

Ο Αζουγκάχ είχε συνευρεθεί δύο φορές με την Πελικό εν αγνοία της, την άνοιξη του 2019 και η μορφή του έχει ταυτοποιηθεί «κατά 94%» όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, μέσω του βιντεοσκοπημένου υλικού που κατασχέθηκε από την αστυνομία αφού βρέθηκε στην κατοχή του Ντομινίκ Πελικό.

Ο Πελικό, εκτός από σκηνοθέτης των οργίων ασέλγειας εις βάρος της συζύγου και μητέρας των τριών παιδιών του, είχε και το ρόλο του συμπρωταγωνιστή. Εναλλασσόταν με τους άγνωστους βιαστές της Ζιζέλ Πελικό, σε συνευρέσεις πολύωρες ενίοτε, ακόμη και εξάωρες.

Αποκαλυπτική ήταν και η κατάθεση του του Jérémie Bosse Platière. Ήταν ο πρώτος αστυνομικός που ανακάλυψε την πραγματική δράση του Ντομινίκ Πελικό.

Ο Jérémie Bosse Platière έκανε λόγο για 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, υλικό που κατά τη δική του εκτίμηση κατέγραφε και ταξινομούσε ο 72χρονος σήμερα Ντομινίκ Πελικό, σε ένα διάστημα περίπου 9-10 ετών.

Ο αστυνομικός έθεσε υπόψιν του δικαστηρίου ένα χαρακτηριστικό μήνυμα, από αυτά που ο Ντομινίκ Πελικό αντάλλασσε με τους υποψήφιους βιαστές της συζύγου του κατά κόρον.

«Ψάχνω έναν διεστραμμένο συνεργό για να γ… τη γυναίκα μου εναλλάξ ενώ εκείνη κοιμάται του καλού καιρού. Παίρνει υπνωτικά κάθε βράδυ, κι εγώ κάνω ελεύθερα ό,τι θέλω. Δεν θα σε δει, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Μάλιστα, όταν η Ζιζέλ Πελικό πληροφορήθηκε από το γυναικολόγο της ότι έπασχε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, κάτι που για την ίδιαν ήταν εντελώς ανεξήγητο εφόσον δεν θυμόταν να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον άλλον εκτός του συζύγου της, ο Ντομινίκ Πελικό την κατηγόρησε για απιστία.

«Ώστε αυτά κάνεις όταν μου λες ότι πας για ποδήλατο ή για να παίξεις boules. Να όμως που καρφώθηκες από αυτό που κόλλησες».

Η δίκη για την απίστευτη υπόθεση Πελικό συνεχίζεται στη Γαλλία και αναμένεται να διαρκέσει έως το Δεκέμβριο του 2024. Ο Ντομινίκ Πελικό έχει παραδεχθεί την ενοχή του για την αδιανόητη, κατ’ εξακολούθησιν κακοποίηση της συζύγου του, επιμένει όμως στη συνενοχή των άλλων 50 κατηγορουμένων.

Το προφίλ των βιαστών της Ζιζέλ Πελικό

Από τους 72 βιαστές έχουν ταυτοποιηθεί οι 51, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου, και έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Πρόκειται για άντρες 26 έως 72 ετών, άλλοι με κοστούμια, και κάποιοι άλλοι με μούσια, τατουάζ και σκουλαρίκια, από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στο αηδιαστικό κάλεσμα του Ντομινίκ Πελικό ανταποκρίθηκαν ένας πυροσβέστης, ένα διευθυντικό στέλεχος εταιρείας, αλλά και ένας δημοσιογράφος.

Κάποιοι εξ αυτών είναι παντρεμένοι και οικογενειάρχες, κάποιοι έχουν χωρίσει, ενώ πολλοί παραμένουν ελεύθεροι.

Αν και στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο που κρατούσε στη «συλλογή» του ο σύζυγος της Ζιζέλ και θεωρείται ότι δεν υπάρχει περιθώριο απαλλαγής τους, αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν τι ακριβώς έκαναν, επιρρίπτοντας εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για τους βιασμούς στον Ντομινίκ Πελικό, υποστηρίζοντας ότι τους παραπλάνησε και τους παγίδευσε.

 

REUTERS/Manon Cruz

Παράλληλα, επικαλούνται ότι δεν γνώριζαν ότι την ώρα που διέπρατταν τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε βάρος της Ζιζέλ, εκείνη δεν είχε τις αισθήσεις της.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με συνήθεις βιαστές», ανέφερε ένας δικηγόρος υπεράσπισης που εκπροσωπεί τέσσερις από τους κατηγορούμενους, συμπληρώνοντας πως «συμφώνησαν να πάνε (στο σπίτι των Πελικό), αλλά δεν είχαν την εντύπωση ή την πρόθεση να πάνε να βιάσουν, αλλιώς δεν θα είχαν πάει».

Από την πλευρά του ο Ντομινίκ Πελικό είπε στους ανακριτές ότι όλοι γνώριζαν ότι η Ζιζέλ είχε ναρκωθεί εν αγνοία της, προτού προχωρήσουν στον βιασμό της.

Μάλιστα τους έδινε και σαφείς οδηγίες πριν προβούν στους ανελέητους βιασμούς της συζύγου του: Να μην φοράνε προφυλακτικό παρόλο που ένας από αυτούς βρέθηκε θετικός στον HIV, ούτε άρωμα, ούτε να μυρίζουν τσιγάρο προκειμένου η Ζιζέλ να μην ξυπνήσει από τον λήθαργο στον οποίο την είχε ρίξει με τα υπνωτικά χάπια που την «τάιζε».

Μάλιστα, τόνισε ότι μόνο τρεις άνδρες έφυγαν από το σπίτι γρήγορα μετά την άφιξή τους, ενώ όλοι οι άλλοι συνέχισαν την κακοποίηση, ενώ κάποιοι επέστρεψαν για να τη βιάσουν έως και έξι φορές.

Για δύο ώρες η Ζιζέλ Πελικό ξετύλιξε τον εφιάλτη της σε μία συγκλονιστική κατάθεση

«Ο κόσμος μου καταρρέει, όλα καταρρέουν για μένα». Ήρεμη και αποφασισμένη, απέναντι στον σύζυγό της και τους άλλους 50 άνδρες που κατηγορούνται ότι τη βίασαν επί δέκα χρόνια.

Η Ζιζέλ Πελικό στάθηκε στη δικαστική αίθουσα και αποκάλυψε με σταθερή φωνή τα πάντα.

Η 71χρονη γυναίκα δεν είχε συνειδητοποιήσει ποτέ ότι από το 2011 μέχρι το 2020 όλοι αυτοί οι άνδρες την κακοποιούσαν.

«Η αστυνομία μού έσωσε τη ζωή ερευνώντας τον υπολογιστή του συζύγου» λέει ήρεμη, χωρίς να αναφέρεται πλέον στον σύζυγό της, από τον οποίο βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου, παρά μόνο με το επώνυμό του.

Στη συνέχεια, για σχεδόν μιάμιση ώρα, ξεδίπλωσε τη δική της εκδοχή της υπόθεσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης που ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Αβινιόν ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse.

Εκείνη τη φθινοπωρινή ημέρα του 2020, η αστυνομία του Carpentras της ζήτησε να την ακολουθήσει. Ναι, ήταν πράγματι παντρεμένη με τον Dominique P. «έναν ωραίο τύπο», «έναν σπουδαίο τύπο», απάντησε στον ανακριτή που την υποδέχθηκε.

Στη συνέχεια της έδειξε μερικές φωτογραφίες.

Στη φωτογραφία, «βρίσκομαι ακίνητη στο κρεβάτι μου και με βιάζουν. Είναι μια βάρβαρη σκηνή. Ο κόσμος μου καταρρέει, καταρρέουν όλα όσα έχω χτίσει επί 50 χρόνια. Ειλικρινά, είναι μια σκηνή φρίκης για μένα», εξήγησε στο δικαστήριο, το οποίο αποτελείται από πέντε δικαστές.

«Μια κούκλα κουρέλι

«Μου φέρονται σαν κούκλα κουρέλι», επέμεινε η Ζιζέλ, καθώς η κόρη της και οι δύο γιοι της, που βρίσκονταν στο πλευρό της από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, την παρακολούθουσαν να εξιστορεί τη φρίκη όσων έζησε εν αγνοία της.

Εκείνη την ημέρα, ωστόσο, αρνήθηκε να παρακολουθήσει τα βίντεο. Θα δεχόταν να το κάνει μόνο τον Μάιο του 2024, καθώς πλησίαζε η δίκη, κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου της.

«Είναι το ένα πιο αποτρόπαιο από το άλλο», επέμεινε την Πέμπτη. «Σκηνές βαρβαρότητας, βιασμοί, αναρωτιέμαι πώς κατάφερα να αντέξω», πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι την είχαν θυσιάσει στο βωμό της ακολασίας».

«Το σώμα μου είναι ζεστό, όχι κρύο, αλλά πέθανα στο κρεβάτι μου», συνέχισε.

Συνολικά, σχεδόν 4.000 φωτογραφίες και βίντεο βρέθηκαν σε διάφορους υπολογιστές, στικάκια USB και σκληρούς δίσκους του συζύγου της. Εικόνες από τους 200 περίπου βιασμούς που υπέστη επί δέκα χρόνια, πρώτα στην περιοχή του Παρισιού, αλλά κυρίως στο Mazan, την κοινότητα των 6.000 κατοίκων στην περιοχή Vaucluse, όπου το ζευγάρι μετακόμισε τον Μάρτιο του 2013.

«Και μη μου μιλάτε για σκηνές σεξ, αυτές είναι σκηνές βιασμού, ποτέ δεν έκανα τρίο ή swinging, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό», συνέχισε το θύμα, απαντώντας εμμέσως σε ερωτήσεις που έθεσαν στον διευθυντή της έρευνας την Τετάρτη οι δικηγόροι ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι συμμετείχαν μόνο στο επειδή νόμιζαν ότι ήταν μία φαντασίωση του ζευγαριού.

Από όλους τους άνδρες που την κακοποίησαν, θυμάται μόνο έναν, ο οποίος είχε έρθει στο σπίτι του ζευγαριού στο Μαζάν για να συζητήσει με τον σύζυγό της για το ποδήλατο: «Τον συναντούσα κατά καιρούς στο φούρνο, τον χαιρετούσα, δεν είχα ιδέα ότι είχε έρθει να με βιάσει».

«Ένα αίσθημα αηδίας»

«Έχω ένα αίσθημα αηδίας», επέμεινε, απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους: «Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας», είπε, παρόλο που μιλούσε ήδη επί μία ώρα, κάνοντας παύση μόνο για να πιει ένα ποτήρι νερό.

Και θέτει το ζήτημα της «χημικής υποταγής»: τα αγχολυτικά που ο σύζυγός της την ανάγκασε να καταπιεί, εν αγνοία της, και στη συνέχεια την παρέδωσε στους άνδρες που είχε παρασύρει.

«Μιλάω για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν ναρκωθεί και δεν το ξέρουν, το κάνω για λογαριασμό όλων εκείνων των γυναικών που μπορεί να μην το μάθουν ποτέ (…) ώστε καμία γυναίκα να μην υποφέρει πλέον από τη χημική υποταγή», συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό το λόγο αρνήθηκε τη Δευτέρα να επιτρέψει να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο σύζυγός της κοιτάει χαμηλά. 

Συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2020, αφού βιντεοσκόπησε κάτω από τις φούστες τριών γυναικών σε εμπορικό κέντρο του Carpentras, γεγονός που οδήγησε στην ανακάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης.

Είχε ήδη συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα στην περιοχή του Παρισιού το 2010. Αλλά του επιβλήθηκε απλώς πρόστιμο 100 ευρώ και η σύζυγός του δεν ενημερώθηκε ποτέ.

«Δεν ήμουν ποτέ συνεργός ή προσποιήθηκα ότι κοιμόμουν» ξεκαθάρισε ενώπιον του δικαστηρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version