Site icon NewsIT

Ντομινίκ Πελικό: Βίντεο – ντοκουμέντο με τη σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό την ώρα που φωτογράφιζε κάτω από τις φούστες γυναικών

14.09.2024 | 14:00
Ντομινίκ Πελικό: Βίντεο – ντοκουμέντο με τη σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό την ώρα που φωτογράφιζε κάτω από τις φούστες γυναικών

Τη στιγμή που η Γαλλία συνταράσσεται από τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό, του διεστραμμένου συζύγου ο οποίος βίαζε μαζί με δεκάδες άλλους άνδρες τη γυναίκα του Ζιζέλ, ενώ εκείνη βρισκόταν αναίσθητη, το Paris Match δίνει στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψή του.

Στο βίντεο που έχει στην κατοχή του στο Γαλλικό μέσο Paris Match, καταγράφεται η στιγμή που η αστυνομία πιάνει στα πράσα τον Πελικό – τον αποκαλούν το «τέρας της Αβινιόν»- να φωτογραφίζει κάτω από τις φούστες γυναικών, σε σούπερ μάρκετ στο Carpentras, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 και δείχνουν τον 71χρονο να φοράει μάσκα καθώς τοποθετεί μια κάμερα κάτω από τις φούστες των θυμάτων του, που επέλεξε τυχαία στο κατάστημα Leclerc.

«Όχι, όχι, όχι», είναι η αντίδραση μιας γυναίκας όταν ο Πελικό έρχεται αντιμέτωπος με έναν σεκιουριτά, ο οποίος λέει ότι «τέσσερις πελάτισσες» έχουν κάνει καταγγελία.

 

Στη συνέχεια, ο σεκιουριτάς διατάζει τον Πελικό – είναι ντυμένος με κόκκινο σορτσάκι και γκρι μπλουζάκι- να «μην κουνηθεί» γιατί η αστυνομία είναι καθ’ οδόν.

Του φωνάζουν πως είναι «αηδιαστικός» και ότι οι γυναίκες θα κληθούν να καταθέσουν εναντίον του στις αρχές.

Τον διατάζουν, επίσης, να μην σβήσει τα βίντεο μέχρι να φτάσει η αστυνομία – διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την άσκηση δίωξης.

Η Ζιζέλ Πελικό / Reuters

Αρχικά του επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά στη συνέχεια οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες ενοχοποιητικές φωτογραφίες στις συσκευές του.

Άθελά του, ο Πελικό διευκόλυνε την έρευνα: είχε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χιλιάδες φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε τραβήξει. Όλο το υλικό έφερε επίσης λεπτομερείς περιγραφές: σε ένα φάκελο με τον τίτλο «κακοποίηση» είχε καταγράψει το όνομα, την ηλικία, ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου του κάθε άνδρα που πήγε στο σπίτι για να βιάσει την αναίσθητη Ζιζέλ.

Οι αστυνομικοί έπρεπε πλέον να βρουν «τον Κρις τον πυροσβέστη», τον «Κουεντίν», τον «Γκαστόν», τον «Νταβίντ τον Μαύρο» ή ακόμη τον «Ζανλυκασιάτ».

Παράλληλα, η ομάδα ακολούθησε τα πολλά ίχνη που άφησαν οι δράστες στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους με τον σύζυγο.

Η επικοινωνία ξεκινούσε από το διαδίκτυο, στο site γνωριμιών Coco.fr, στη συνέχεια μεταφερόταν σε ένα «ιδιωτικό» chat room που έκλεισε τον περασμένο Ιούνιο με δικαστική απόφαση επειδή είχε μετατραπεί σε «άντρο αρπακτικών».

Οι αστυνομικοί καταμέτρησαν περίπου 200 βιασμούς σε βάρος της 72χρονης σήμερα Ζιζέλ Πελικό.

Τους περισσότερους τους διέπραξε ο σύζυγός της, τους υπόλοιπους 92 άνδρες παντελώς άγνωστοι στην ίδια.

Συνολικά 51 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 71χρονος, δικάζονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αβινιόν για τους βιασμούς που διέπραξαν μεταξύ 2011-20, στο σπίτι του ζεύγους στο Παρίσι και στο χωριουδάκι Μαζάν. Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Εάν κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών.

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version