Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ντομινίκ Στρος Καν: Στο δίλημμα Λε Πεν ή Μελανσόν θα ψήφιζα χωρίς ενδοιασμό την Ανυπότακτη Γαλλία

ΦΩΤΟ REUTERS

Κίνδυνο για το ίδιο το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας βλέπει την Μαρίν Λε Πεν ο πρώην υπουργός οικονομίας της Γαλλίας και επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Σε άρθρο του στο γαλλικό περιοδικό Challenges ο Ντομινίκ Στρος Καν αναφέρει ότι μπροστά στο δίλημμα Εθνικό Μέτωπο της Λε Πέν ή Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, ο ίδιος θα ψήφιζε στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής χωρίς ενδοιασμό την Ανυπότακτη Γαλλία.

Δεν μένει όμως μόνο σε αυτό. Ο Στρος Καν υπογραμμίζει τον κίνδυνο αλλαγής καθεστώτος στη Γαλλία σε περίπτωση επικράτησης της Μαρίν Λε Πεν.

Αιτιολογώντας την άποψή του αυτή, ο πρώην υπουργός οικονομίας της Γαλλίας αναφέρει πως η ιστορία έχει δείξει πως ακροδεξιά κόμματα όπως το Εθνικό Μέτωπο δεν εγκαταλείπουν πότε ειρηνικά την εξουσία όταν την καταλάβουν.

Η στάση του Ντομινίκ Στρος Καν δεν ξενίζει. Ο ίδιος ήταν εξέχων στέλεχος του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Μάλιστα φερόταν – μετά την θητεία του στο ΔΝΤ – ως πιθανός επικεφαλής του, αλλά η πολιτική καριέρα του διακόπηκε άδοξα μετά την εμπλοκή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι Πράσινοι στη Γαλλία έχουν συμπτύξει ενιαίο εκλογικό μέτωπο με το κόμμα του Μελανσόν ενόψει των διπλών βουλευτικών εκλογών, στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις