Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Ντόναλντ Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για 34 κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο επικεφαλής των ενόρκων στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για τα χρήματα που έδωσε τελικά στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, εξαγοράζοντας τη σιωπή της, είχε σταθερό τόνο φωνής, καθώς ανακοίνωνε τις ετυμηγορίες για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Έπειτα από πέντε εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας, η δίκη του Τραμπ ολοκληρώθηκε, με το δικαστήριο να κρίνει τον πρώην αρχηγό του Λευκού Οίκου ένοχο και για τις 34 κατηγορίες, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Sky News, δημοσιογράφοι που κάλυπταν την πολύκροτη δίκη είπαν ότι ο ίδιος ο Τραμπ δεν άλλαξε τη συμπεριφορά του, εκτός από το να κοιτάζει προς τα κάτω.

Λίγη ώρα αφού κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη από το σώμα των ενόρκων, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα μίλησε για «ντροπιαστική απόφαση».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η «αληθινή ετυμηγορία» θα αναγνωστεί την 5η Νοεμβρίου – ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Πολιτικός κρατούμενος…»

Σχεδόν αμέσως μετά την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ο ιστότοπος της προεκλογικής του εκστρατείας, άρχισε να ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση χρημάτων, παρουσιάζοντας τον Ρεπουμπλικανό σαν «πολιτικό κρατούμενο».

«Μόλις καταδικάστηκα σε στημένη πολιτική δίκη που αποτελεί κυνήγι μαγισσών: δεν έκανα τίποτα κακό», ανέφερε μήνυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Έκαναν έφοδο στο σπίτι μου, με συνέλαβαν, με φωτογράφισαν, και τώρα μόλις με καταδίκασαν», συνέχισε.

«Ο αμερικανικός λαός βλέπει καθαρά πίσω από τη δίκη – παρωδία του αγύρτη Τζο Μπάιντεν. Τόσοι πολλοί Αμερικανοί αποφάσισαν να δωρίσουν στην εκστρατεία του προέδρου Τραμπ» που ο ειδικός ιστότοπος γι’ αυτό αδυνατούσε να ανταπεξέλθει και «έπεσε», υποστήριξε  μέσω X (πρώην Twitter) η ομάδα που διεξάγει την καμπάνια.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει λόγο για «επικίνδυνη ημέρα για την Αμερική», επιμένοντας ότι η δίκη αυτή «δεν θα έπρεπε να έχει γίνει».

Επιπλέον, είχε επιτεθεί και πάλι στον δικαστή Χουάν Μέρτσαν, αποκαλώντας τον «διεφθαρμένο».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ής Μαΐου (ώρα Ελλάδας), και οι 12 Νεοϋορκέζοι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων είναι ένοχος για όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τη δωροδοκία της Στόρμι Ντάνιελς.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ευχαρίστησε τους ενόρκους στη δίκη που διήρκεσε περίπου 23 ημέρες.

Πλέον και οι 12 είναι πλέον ελεύθεροι να μιλήσουν δημόσια για τη δίκη.

Η ποινή του πρώην προέδρου θα τού απαγγελθεί την 11η Ιουλίου, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τις 13 Ιουνίου να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της, ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην εισαγγελία για να ανταπαντήσει.

Συνθήματα όπως «ένοχος» («Guilty»), φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο, διαδήλωναν την υποστήριξή τους, κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν «Never Surrender» («Ποτέ μην Παραδίνεσαι»).

πληροφορίες από Sky Newsφωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις