Κυριακή, 13 Οκτ.
24oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: «Φοβάμαι ότι σε 3 – 4 μήνες θα έχουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ντόναλντ Τραμπ: «Φοβάμαι ότι σε 3 – 4 μήνες θα έχουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»
REUTERS/Mike Blake

Την έντονη ανησυχία του πως τους επόμενους μήνες θα έχουμε έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εξέφρασε σήμερα, Κυριακή (12.10.24)  ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

«Ανησυχώ για τους επόμενους 3-4 μήνες, αλήθεια ανησυχώ. Φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε σε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας των ανθρώπων που έχουμε στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενους στους ψηφοφόρους του που έδωσαν το «παρών» στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Καλιφόρνια. 

Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, δεσμεύτηκε πως αν κερδίσει τη μάχη των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, θα είναι σε θέση να λύσει τόσο το ουκρανικό θέμα, όσο και το μεσανατολικό ζήτημα. 

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντονάλντ Τραμπ προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον περασμένο Ιούλιο υποστήριξε πως σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές, οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία παγκόσμια σύρραξη.

Σε παρόμοια δήλωση είχε προβεί και το 2016, υποστηρίζοντας ότι η Κριμαία αποτελεί απειλή για την έναρξη ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις