Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Η ανατριχιαστική ανάρτηση του Τομας Κρουκς λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας

Ντόναλντ Τραμπ: Η ανατριχιαστική ανάρτηση του Τομας Κρουκς λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας
Φωτογραφία: Reuters

Ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ, ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, έγραψε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στο διαδίκτυο, το οποίο υπονοούσε τα σκοτεινά σχέδια για την ημέρα που άνοιγε πυρ κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην Πενσιλβάνια το περασμένο Σάββατο (13.07.2024).

 «Η 13η Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου, παρακολουθήστε την εξέλιξή της», φέρεται να έγραψε ο 20χρονος ένοπλος στο Steam, μια δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα όπου επικοινωνούν οι παίκτες, όπως μετέδωσε το Fox News αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Το προφητικό μήνυμα αποκαλύφθηκε σε Αμερικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από κορυφαίους αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου χθες Τετάρτη (17.07.2024).

Ο 20χρονος Κρουκς είχε επίσης στο κινητό του εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και του προέδρου Μπάιντεν, και έψαχνε τις ημερομηνίες του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών και της συγκέντρωσης του Τραμπ στην Πενσιλβάνια – όπου πυροβόλησε τον 45ο πρόεδρο από μια κοντινή ταράτσα, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην New York Post.

Οι ερευνητές «ξεψαχνίζουν» τα κινητά του τηλέφωνα και τον υπολογιστή του δράστη αναζητώντας απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας – αλλά δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το κίνητρο.

Μέχρι στιγνής, η έρευνα στο ιστορικό αναζητήσεων στο διαδύκτιο δεν αποκάλυψε σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος ανήκε ο Crooks, ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος, σύμφωνα με το ABC News.

Ο Κρουκς, ο οποίος έπεσε νεκρός δευτερόλεπτα αφού πυροβόλησε εναντίον του πρώην προέδρου, είχε δύο κινητά τηλέφωνα – μια κύρια συσκευή που βρέθηκε κοντά στο πτώμα του και ένα δευτερεύον στο σπίτι του που είχε μόλις 27 επαφές, σύμφωνα με το Fox.

Λεπτομέρειες για το ιστορικό των αναζητήσεών του δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς έγινε γνωστό ότι πέρασαν 20 λεπτά από τη στιγμή που οι ελεύθεροι σκοπευτές των Μυστικών Υπηρεσιών εντόπισαν για πρώτη φορά τον Crooks σκαρφαλωμένο σε μια ταράτσα με ένα τουφέκι και τη στιγμή που άρχισε να πυροβολεί τον πρώην πρόεδρο.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας 50χρονος πατέρας δύο κοριτσιών που ήταν παρών και τραυματίστηκαν άλλοι δύο συμμετέχοντες στη συγκέντρωση.

Αφού έριξε τον πρώτο πυροβολισμό, οι ελεύθεροι σκοπευτές τον εξουδετέρωσαν μέσα σε μόλις 26 δευτερόλεπτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις