Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Ήθελε τσιφλίκι του τον Λευκό Οίκο – Πρότεινε για αντιπρόεδρο την Ιβάνκα!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε προτείνει την κόρη του Ιβάνκα Τραμπ για τη θέση του αντιπροέδρου του κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι η Ιβάνκα. Τι λέτε για την Ιβάνκα ως αντιπρόεδρό μου;» είχε ρωτήσει ο τότε υποψήφιος ακόμη με τους Ρεπουμπλικάνους, απευθυνόμενος σε συμβούλους της εκστρατείας του, ενώ συζητούσαν τις επιλογές τους. Η εφημερίδα μεταφέρει αυτήν την πληροφορία επικαλούμενη το βιβλίο που Ρικ Γκέιτς, του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ.

«Είναι λαμπερή, είναι έξυπνη, είναι όμορφη και ο κόσμος θα την αγαπούσε», εξήγησε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας ήταν «αδιάφορος στις άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς, σύμφωνα με το βιβλίο “Wicked Game” (σ.σ. «Διαβολικό Παιχνίδι»).

Η Ιβάνκα, που στη συνέχεια ανέλαβε σύμβουλος του πατέρα της, ήταν εκείνη που του είπε ότι «δεν ήταν καλή ιδέα» και τελικά επελέγη ο Πενς, αφού εκφώνησε έναν «παθιασμένο και παρατεταμένο μονόλογο» για τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σε ένα πρόγευμα.

White House Senior Advisers Ivanka Trump and Jared Kushner walk with their children Arabella and   Joseph as U.S. President Donald Trump departs for campaign travel to Pennsylvania from the South Lawn at the White House in Washington, U.S., September 22, 2020. REUTERS

Ο Γκέιτς λέει ότι το γεγονός αυτό δείχνει την προσήλωση του Τραμπ στην οικογένειά του και τη διασφάλιση όσων στηρίζουν την ατζέντα του.

Το βιβλίο «Διαβολικό Παιχνίδι: Μια ιστορία εκ των έσω για το πώς κέρδισε ο Τραμπ, απέτυχε ο Μιούλερ και έχασε η Αμερική», πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837