Site icon NewsIT
21:54 | 10.11.24

Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησαν για την Ουκρανία – «Αποφύγετε την κλιμάκωση του πολέμου»

Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησαν για την Ουκρανία – «Αποφύγετε την κλιμάκωση του πολέμου»

FILE PHOTO: Russia's President Vladimir Putin and U.S. President Donald Trump attend a meeting on the sidelines of the G20 summit in Osaka, Japan June 28, 2019. Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY./File Photo

Newsit Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησαν την Πέμπτη (07/11/2024) την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία  μετά την νίκη του Αμερικανού μεγιστάνα στις εκλογές, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία και του υπενθύμισε την παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τον στόχο της ειρήνης στην Ευρώπη και ο Τραμπ εξέφρασε ενδιαφέρον για συνομιλίες «ώστε να συζητηθεί η επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία σύντομα», σύμφωνα με την Washington post.

Στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ είπε ότι θα έδινε άμεσο τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς σκόπευε να το κάνει.

Έχει δηλώσει σε ιδιωτικές συζητήσεις πως θα υποστήριζε μια συμφωνία όπου η Ρωσία θα κρατούσε κάποια κατεχόμενα εδάφη και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έθεσε το θέμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν για την μεταξύ τους επικοινωνία.

Την Παρασκευή (08/11/2024), το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Πούτιν είναι έτοιμος να συζητήσει με τον Τραμπ για την Ουκρανία, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να αλλάξει τις απαιτήσεις της Μόσχας.

Στις 14 Ιουνίου, ο Πούτιν έθεσε τους όρους του για τον τερματισμό του πολέμου: η Ουκρανία θα πρέπει να παραιτηθεί από τη φιλοδοξία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της απ’ όλα τα εδάφη τεσσάρων περιφερειών που διεκδικεί η Ρωσία.

Η Ουκρανία απέρριψε τους όρους αυτούς λέγοντας ότι ισοδυναμούν με συνθηκολόγηση και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε ένα «σχέδιο νίκης» που περιλαμβάνει αιτήματα για πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση.

 

 

 

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version