Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Ο εισαγγελέας του Μανχάταν κρατάει «ζωντανή» την καταδίκη για τη δωροδοκία της Στόρμι Ντάνιελς

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν είπε «όχι» την Τρίτη (19.11.2024) στο αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ να απορριφθεί η καταδίκη του νεοεκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση δωροδοκίας της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Σύμφωνα με το ABC, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, ενημέρωσε το δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη ότι σχεδιάζει να αντιταχθεί στην πρόταση της νομικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ να βάλει στο αρχείο την υπόθεση «εξαγοράς της σιωπής» της Στόρμι Ντάνιελς, ενέργεια για την οποία έχει καταδικαστεί ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος.

Σε επιστολή του προς τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν, το γραφείο του εισαγγελέα, Άλβιν Μπραγκ, αναγνώρισε, επίσης, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πιθανό να καταδικαστεί «μέχρι το τέλος της επερχόμενης προεδρικής θητείας του», τόνισε ωστόσο ότι η καταδίκη του για το κακούργημα, θα πρέπει να εξακολουθήσει να ισχύει.

«Κανένας ισχύων νόμος δεν ορίζει ότι η προσωρινή ασυλία του προέδρου από τη δίωξη απαιτεί απόρριψη μίας μεταδικαστικής ποινικής διαδικασίας που κινήθηκε τη στιγμή που ο κατηγορούμενος δεν είχε ασυλία ποινικής δίωξης και που βασίζεται σε επίσημη συμπεριφορά, για την οποία ο κατηγορούμενος επίσης δεν είχε ασυλία», έγραψε στην επιστολή το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, δικαστήριο έκρινε τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών ένοχο και για τις 34 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, καθιστώντας τον τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος καταδικάστηκε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης διάρκειας έξι εβδομάδων, οι εισαγγελείς υποστήριξαν με επιτυχία το επιχείρημα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραποίησε τα αρχεία για να κρύψει επιζήμιες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης σχέσης του με την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, στις οποίες κέρδισε την τότε υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Όπως αναφέρουν νομικές πηγές στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς συνιστούν μία άνευ προηγουμένου ανατροπή.

Πριν από έναν χρόνο, ο εκλεγμένος πρόεδρος αντιμετώπιζε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Τώρα, καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, οι δικηγόροι του «σπρώχνουν» όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν μετά το τέλος της τετραετούς θητείας του.

πηγή: ABC.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 25