Δευτέρα, 14 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Συνελήφθη 49χρονος ένοπλος κοντά σε ομιλία του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια

Ντόναλντ Τραμπ: Συνελήφθη 49χρονος ένοπλος κοντά σε ομιλία του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια
ΦΩΤΟ REUTERS/Mike Blake

Μία, πιθανή, τρίτη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζουν οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας. Ένας 49χρονος ένοπλος εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στο σημείο που μιλούσε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αντιμετώπισε ακόμη μία απειλή για τη ζωή του, όταν ένας άνδρας που παρουσίαζε πλαστά διαπιστευτήρια VIP συνελήφθη αφού στο όχημά του βρέθηκε κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας και γεμάτο πιστόλι.

Οι αρχές επιβολής του νόμου εξετάζουν το περιστατικό ως τρίτη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου.

Ο Βεμ Μίλερ, 49 ετών, τέθηκε υπό κράτηση, αφού τον σταμάτησαν σε σημείο ελέγχου κοντά στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου στην Κοατσέλα της Καλιφόρνια το Σάββατο (12.10.2024).

«Αυτό το περιστατικό δεν επηρέασε την ασφάλεια του πρώην προέδρου Τραμπ ή των παρευρισκομένων στην εκδήλωση», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, σχετικά με το περιστατικό.

Ωστόσο, ο σερίφης της κομητείας, Τσαντ Μπιάνκο, είπε ότι ήταν «πιθανώς» μία τρίτη απόπειρα κατά της ζωής του Τραμπ, σύμφωνα με το «South California News Group».

Ο Μπιάνκο, γνωστός υποστηρικτής του Τραμπ, είπε στο πρακτορείο ότι ο Μίλερ παρουσίασε πλαστά VIP και δελτία τύπου στο σημείο ελέγχου, κάτι που οδήγησε στην έρευνα.

Ο 49χρονος Βεμ Μίλερ, κάτοικος του Λας Βέγκας και εγγεγραμμένο μέλος των Ρεπουμπλικάνων, διαπιστώθηκε ότι είχε παράνομα στην κατοχή του τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά, όταν ελέγχθηκε το μαύρο αυτοκίνητό του, τύπου SUV, το Σάββατο.

Ο Μίλερ κατέβαλε την εγγύηση των 10.000 δολαρίων και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, έως τη δίκη του που έχει οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου 2025.

πηγή: Daily Mail – φωτογραφία: Reuters/Mike Blake

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις