Site icon NewsIT

Ντόναλντ Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι σφαίρα χτύπησε τον πρώην πρόεδρο – «Ίσως ήταν θραύσμα»

25.07.2024 | 07:52
Ντόναλντ Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι σφαίρα χτύπησε τον πρώην πρόεδρο – «Ίσως ήταν θραύσμα»

Αμφιβολίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, ενημερώνοντας το Κογκρέσο για το περιστατικό. 

Ο διευθυντής του FBI μιλώντας για την απόπειρα δολοφονίας σημείωσε πως η υπηρεσία του δεν είναι ακόμα σίγουρη ότι αυτό που χτύπησε τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν σφαίρα ή θραύσμα: «Σχετικά με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, εξετάζεται αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσματα που χτύπησαν το αυτί του» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν αυτή η σφαίρα, προκαλώντας τη γρατζουνιά, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο Wray θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα λάθη που οδηγήσαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πολλοί ασκούν έντονη κριτική στο FBI και στις Μυστικές Υπηρεσίες γιατί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τον 20χρονο Τόμας Κρουκς να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο. 

Τόνισε πως όταν άνθρωποι των Μυστικών Υπηρεσιών έφτασαν στη σκηνή, θεωρούσαν ότι το επεισόδιο είχε ήδη τελειώσει, ενώ ο Τραμπ αρνούνταν να φύγει με φορείο λέγοντας ότι θα σηκωθεί και θα περπατήσει. 

Εκτίμησε πως το ξαφνικό γύρισμα του κεφαλιού του ήταν αυτό που έσωσε τη ζωή του. 

Μία από τις πρώτες θεωρίες ανέφεραν ότι ενδεχομένως ο Τραμπ να χτυπήθηκε από θραύσμα γυαλιού όταν η σφαίρα διαπέρασε μια οθόνη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια οθόνη σπασμένη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version