Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Τον συνεχάρη ο Μάικ Πενς – «Ο αμερικανικός λαός μίλησε»

Μπορεί να είχαν έρθει σε ανοιχτή ρήξη το 2021, ωστόσο ο Ρεπουμπλικάνος πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έδωσε συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές. 

Ο Μάικ Πενς είχε κοντραριστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν αρνήθηκε να εμποδίσει την τυπική διαδικασία της επικύρωσης από το αμερικανικό Κογκρέσο της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

«Ο αμερικανικός λαός μίλησε και η Κάρεν και εγώ εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στην οικογένειά του για την εκλογή του ως του 47ου προέδρου των ΗΠΑ», ανέφερε ο κ. Πενς μέσω X.

«Εκφράζουμε επίσης τα συγχαρητήριά μας στον εκλεγμένο αντιπρόεδρο Τζ. Ντ. Βανς και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ο Μάικ Πενς, 65 ετών, «χριστιανός, συντηρητικός και Ρεπουμπλικάνος — με αυτή τη σειρά», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, τέθηκε αντιμέτωπος με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος της δεξιάς για την προεδρία πέρυσι, προτού εγκαταλείψει τον Οκτώβριο του 2023, διαπιστώνοντας ότι δεν είχε απήχηση.

Αρνούμενος να αναγνωρίσει την ήττα του στις εκλογές του 2020, ο κ. Τραμπ απαίτησε από τον κ. Πενς να εμποδίσει, καθώς ως εκ του αξιώματός του προέδρευε στη Γερουσία, την επικύρωση της νίκης του κ. Μπάιντεν. Ο πρώην αντιπρόεδρος απέρριψε το ενδεχόμενο.

Η διαδικασία, την 6η Ιανουαρίου 2021 στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, διακόπηκε όταν έγινε η αιματηρή έφοδος οπαδών του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιοι είχαν στήσει κρεμάλες με το όνομα του κ. Πενς έξω από το κτίριο.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines