Κόσμος

Ντονέτσκ: Φονική έκρηξη στο κέντρο της πόλης λίγο πριν το «δημοψήφισμα» – Ήταν ουκρανικός πύραυλος, λένε οι φιλορώσοι

Τουλάχιστον έξι άμαχοι, περιλαμβανομένου ενός εφήβου, σκοτώθηκαν σήμερα από πυραυλικό πλήγμα στο κέντρο της υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών πόλης Ντονέτσκ, δήλωσαν οι αρχές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Οι αυτονομιστές που εγκαταστάθηκαν από τους Ρώσους επέρριψαν στις ουκρανικές δυνάμεις την ευθύνη για το πλήγμα σε μια κλειστή αγορά στο κέντρο της πόλης, πρωτεύουσα της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), η οποία πρόκειται να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ενσωμάτωσή της στη Ρωσία.

“Ο στρατός της Ουκρανίας πυροβολεί στο κέντρο του Ντονέτσκ”, ανέφερε το αρχηγείο του στρατού της DPR σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιογράφος του Reuters στο σημείο είδε το πτώμα ενός εφήβου και άλλων τεσσάρων, μαζί με αρκετούς τραυματισμένους πολίτες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το Κίεβο.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αλεξέι Κουλέμζιν, ο δήμαρχος του Ντονέτσκ που εγκατέστησαν οι Ρώσοι, σε μια ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram.

Η Μόσχα αναγνώρισε την DPR ως ανεξάρτητο κράτος που καλύπτει την επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας μερικές ημέρες προτού στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αυτονομιστών ελέγχουν περίπου το 60% της επαρχίας, και ένα δημοψήφισμα θα διεξαχθεί υπό τον έλεγχό τους αυτό το Σαββατοκύριακο, που καταγγέλλεται ως ψευδοδημοψήφισμα από το Κίεβο και είναι πολύ πιθανό να δείξει συντριπτική υποστήριξη για την ενσωμάτωση της περιοχής στη Ρωσία.

Η Μόσχα και το Κίεβο αρνούνται ότι στοχοποιούν αμάχους ή περιοχές αμάχων.

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία θέλει ειρήνη, αλλά ίσως καθυστερεί» λέει ο Τραμπ - «Η εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα θα φέρει κέρδη» τονίζει ο Λαβρόφ
Σκοπός της συμφωνίας είναι, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, το κέρδος, ενώ σημείωσε πως η Ρωσία ανησυχεί «για τη διατροφική ασφάλεια στην Αφρική και σε άλλες χώρες του παγκόσμιου νότου»
Φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Οι δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο κατά τη νοσηλεία του Πάπα Φραγκίσκου και... οι πίτσες που προσέφερε στους γιατρούς
«Κατάλαβα ότι είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο Βατικανό όταν ένα πρωί μου είπε "είμαι ακόμη ζωντανός. Πότε θα γυρίσουμε στο σπίτι;”», αποκάλυψε ο γιατρός που τον φρόντιζε
Πάπας Φραγκίσκος