Σάββατο, 19 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ντόνταλντ Τραμπ: «Ο θάνατος του Γιάχια Σινουάρ κάνει “ευκολότερη” την ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ντόνταλντ Τραμπ: «Ο θάνατος του Γιάχια Σινουάρ κάνει “ευκολότερη” την ειρήνη στη Μέση Ανατολή»
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Marco Bello

Καθησυχασμένοι φαίνεται πως είναι οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, από το Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες του δηλώσεις σήμερα (18.10.2024) έκανε λόγο για «ειρήνη» μετά από αυτήν την εξέλιξη.

«Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς κάνει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή “ευκολότερη”», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ.

«Είμαι χαρούμενος που ο Μπίμπι αποφάσισε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει», δήλωσε αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο Νετανιάχου κάνει καλή δουλειά. Ο Μπάιντεν προσπαθεί να τον συγκρατεί ενώ θα έπρεπε να κάνει μάλλον το αντίθετο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει σύντομα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε μόλις σήμερα τον θάνατο του ηγέτη της, Γιάχια Σινουάρ, κάτι που το Ισραήλ το έχει κάνει ήδη από χθες.

Λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ δήλωσε δημόσια πως ο θάνατος του νο 1 της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, είναι “ευκαιρία” για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις