Κυριακή, 18 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ντουμπάι: Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άντρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και κινδυνεύει με φυλακή

Ντουμπάι: Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άντρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και κινδυνεύει με φυλακή
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία απίστευτη ιστορία με θύμα μία Ιρλανδή αεροσυνοδό που δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον σύζυγό της στο Ντουμπάι και τώρα κατηγορείται για «απόπειρα αυτοκτονίας» και της έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Η 28χρονη Ιρλανδή αεροσυνοδός Tori Towey είναι «εγκλωβισμένη» στο Ντουμπάι και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης καθώς επιχείρησε να αυτοκτονήσει, έχοντας προηγουμένως καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αφού υπήρξε θέμα ενδοοικογενειακής βίας.

Της έχει ασκηθεί δίωξη και της έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Μάλιστα η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι το κοινοβούλιο. 

Η 28χρονη Tori Towey, η οποία εργάζεται για την Emirates Airlines στα ΗΑΕ, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο σπίτι της.

Εκπρόσωπος της νομικής ομάδας Detained in Dubai (DiD) αποκάλυψε ότι ο νοτιοαφρικανός σύζυγός της νεαρής γυναίκας την κυνήγησε με μαχαίρι και την γρονθοκόπησε, προτού της κλείσει το χέρι της στην πόρτα του μπάνιου για να της το σπάσει. Μετά την επίθεση ο σύζυγος της 28χρονης, που επίσης εργαζόταν για την αεροπορική εταιρεία Emirates, απολύθηκε από τη δουλειά του.

Επηρεασμένη ψυχολογικά από την επίθεση, που άφησε στο σώμα αμυχές και μελανιές, η Ιρλανδή αεροσυνοδός μέθυσε και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ευτυχώς, δεν τα κατάφερε, όμως στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου ενημερώθηκε πως θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος της για την κατανάλωση αλκοόλ και την απόπειρα αυτοκτονίας.

Έκτοτε, η 28χρονη προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπο να επιστρέψει στην πατρίδα της, αφού οι τοπικές Αρχές έχουν «μπλοκάρει» το διαβατήριό της και δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Μιλώντας μέσω της ομάδας DiD, η οποία βοηθάει την οικογένεια, η Τάουι δήλωσε: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα. Θέλω απεγνωσμένα να επιστρέψω στην Ιρλανδία και να αφήσω όλα αυτά πίσω μου. Ζητώ από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό να μας βοηθήσει».

Σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξης, η κοπέλα κινδυνεύει να καταλήξει σε μια φυλακή γνωστή για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για βασανιστήρια».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις δήλωσε ότι θα παρέμβει για να βρεθεί λύση σε αυτήν την «τρομακτική» υπόθεση, έπειτα από σχετικό ερώτημα που έθεσε η πρόεδρος του Sinn Fein, Mary Lou McDonald στο ιρλανδικό κοινοβούλιο το απόγευμα της Τρίτης (09.07.2024).

Η McDonald δήλωσε ότι μίλησε με την 28χρονη και ότι η μητέρα της κοπέλας ταξίδεψε στο Ντουμπάι για να είναι μαζί της.

«Η Tori θέλει απλώς να γυρίσει στο σπίτι της. Είναι μια γυναίκα από το Ροσκόμον και θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις