Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ντουμπάι: Ήρθη το ταξιδιωτικό μπλόκο για την Ιρλανδή αεροσυνοδό και μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα της

Ντουμπάι: Ήρθη το ταξιδιωτικό μπλόκο για την Ιρλανδή αεροσυνοδό και μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα της
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Τέλος καλό όλα καλά για την Ιρλανδή αεροσυνοδό που της είχε απαγορευτεί η έξοδος από το Ντουμπάι επειδή επιχείρησε να αυτοκτονήσει, αφού κατανάλωσε αλκοόλ, μετά την βίαιη επίθεση από τον σύζυγό της.

Η 28χρονη Ιρλανδή αεροσυνοδός Tori Towey ήταν «εγκλωβισμένη» στο Ντουμπάι και αντιμετώπιζε μέχρι και ποινή φυλάκισης καθώς επιχείρησε να αυτοκτονήσει, έχοντας προηγουμένως καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αφού υπήρξε θέμα ενδοοικογενειακής βίας.

Το θέμα έφτασε μέχρι και το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας και σύμφωνα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Σάιμον Χάρις, έχει αρθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση για την Ιρλανδή αεροσυνοδό Tori Towey και μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η Tori Towey, 28 ετών, κατηγορήθηκε για απόπειρα αυτοκτονίας και κατανάλωση αλκοόλ, αφού ξύπνησε σε αστυνομικό τμήμα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον σύζυγό της, ενημερώθηκαν οι Ιρλανδοί βουλευτές.

Οι αρχές του Ντουμπάι της είχαν απαγορεύσει να εγκαταλείψει το κράτος, προκαλώντας φόβους ότι μπορεί να βρεθεί φυλακή των ΗΑΕ.

«Μόλις ενημερώθηκα ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση έχει αρθεί, ότι η πρεσβεία θα μεταφέρει την Tori στο αεροδρόμιο μόλις είναι έτοιμη να φύγει. Η πρεσβεία φυσικά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση» είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Ακόμα, ευχαρίστησε την ιρλανδική πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη συμβολή τους στην υπόθεση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες αφότου η μητέρα της Tori δήλωσε ότι «θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει στο σπίτι της» και ότι έχει περάσει «τις χειρότερες στιγμές της ζωής της».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις