Site icon NewsIT

Ντροπή μόνο: Έβλεπαν κέντρο προσφύγων να καίγεται και πανηγύριζαν

22.02.2016 | 08:56
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Συνέβη, δυστυχώς, στην "καρδιά" της Ευρώπης, στη Γερμανία. Και είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης: ομάδα 20-30 ατόμων, μεθυσμένων μεν αδικαιολογήτων δε, χειροκροτούσε και ζητωκραύγαζε καθώς έβλεπε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Και συνέβη λίγες μέρες μετά το ντροπιαστικό video επίθεσης ακόμη και από αστυνομικούς κατά προσφύγων!

Το εξοργιστικό περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή στην πόλη Μπάουτσεν στο ανατολικό τμήμα της Δρέσδης, πρωτεύουσα της Σαξονίας και πόλη όπου “γεννήθηκε” το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida το φθινόπωρο του 2014.

Ένα παλιό ξενοδοχείο που πρόκειται να λειτουργήσει, τον Μάρτιο, ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων παραδόθηκε στις φλόγες, με την αστυνομία να μιλά για εμπρησμό. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, μόνο υλικές ζημιές.

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη να περιορίσουν και να σβήσουν τη φωτιά, μια ομάδα περαστικών 20-30 άτομα δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους, ναι, τη χαρά τους, που έβλεπαν το κτίριο που προοριζόταν για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Το γεγονός πως ήταν μεθυσμένοι δεν τους δικαιολογεί.

Άλλοι έκαναν μορφασμούς ικανοποίησης, άλλοι μιλούσαν περιφρονητικά για τους μετανάστες και τουλάχιστον τρεις προσπάθησαν ακόμη και να εμποδίσουν τους πυροσβέστες από το να σβήσουν τη φωτιά! Δυο νεαροί, τύφλα στο μεθύσι, προσήχθησαν γιατί έβρισαν αστυνομικούς.

Η πυρκαγιά στο Μπάουτσεν σημειώθηκε μετά τα επεισόδια στο Κλάουσνιτς, νότια της Δρέσδης, την Πέμπτη το βράδυ, που ξέσπασαν μόλις έφθασε στην περιοχή ένα λεωφορείο όπου επέβαιναν περίπου 20 αιτούντες άσυλο. Είναι το ντροπιαστικό περιστατικό που έχει καταγραφεί σε video το οποίο δείχνει έναν αστυνομικό να αρπάζει από το λαιμό έναν έφηβο για να τον αναγκάσει να βγει από το λεωφορείο, ενώ 100 διαδηλωτές φωνάζουν προς τους πρόσφυγες: «επιστρέψτε στις πατρίδες σας» ή «έξω».

Polizei Sachsen in #clausnitz … Umgang mit verängstigten Flüchtlingskindern. #kaltland

Posted by Frank Stollberg on Friday, 19 February 2016

«Οι ρατσιστές είναι ντροπή για τη χώρα μας»

Την ίδια ώρα πολλά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού καταδίκασαν με σθένος και τα δύο περιστατικά. «Είναι απόλυτα απαράδεκτο οι άνθρωποι που έρχονται εδώ αναζητώντας προστασία από τους διωγμούς να αντιμετωπίζουν το μίσος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Αυτοί που χειροκροτούν μπροστά από σπίτια που καίγονται, αυτοί που τρομοκρατούν τους πρόσφυγες συμπεριφέρονται με φρικτό κι αποκρουστικό τρόπο» υπογράμμισε σε μήνυμά του στο Τwitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μαας. «Οι ρατσιστές (…) είναι μια ντροπή για την χώρα μας. Ντροπή σας!» έγραψε επίσης στο Twitter ο Μίχαελ Ροτ, υφυπουργός αρμόδιος για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version