Πέμπτη, 1 Αυγ.
27oC Αθήνα

Ντροπή! Πέταξαν έξω Μουσουλμάνα που πήγε σε ομιλία του Τραμπ (VIDEO)

Ντροπή! Πέταξαν έξω Μουσουλμάνα που πήγε σε ομιλία του Τραμπ (VIDEO)

Το μοναδικό της λάθος ήταν πως αποφάσισε να πάει σε μια προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ. Πέρα απ’ αυτό, τίποτα κακό δεν έκανε. Καθόταν εκεί, αμίλητη, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα. Και εισέπραξε μια αισχρή συμπεριφορά.

Το “έγκλημά” της, για τον Τραμπ, τους ομοίους και τους υποστηρικτές του, είναι πως η γυναίκα αυτή είναι Μουσουλμάνα. Εκείνη, πάλι, θέλησε να στείλει μήνυμα πως μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι. Όχι. Όχι για τον Τραμπ!

Το όνομά της είναι Ρόουζ Χάμιντ. Είναι 56 ετών. Αεροσυνοδός. Είναι μουσουλμάνα. Είναι το πρόσωπο της Αμερικής. Ο Τραμπ την έκανε όταν την έδιωξαν από μια προεκλογική του συγκέντρωση στο Ροκ Χιλ της Νότιας Καρολίνας.

Φορούσε μια τιρκουάζ μαντήλα. Στο αριστερό της πέτο είχε γραμμένη τη λέξη «Muslim» μέσα σε ένα αστέρι όπως εκείνο που οι ναζιστές υποχρεώναν τους Εβραίους να φορούν. Στη μπλούζα της έγραφε ένα μήνυμα. Όχι υβριστικό για τον Τραμπ. «Καλησπέρα (Σαλάμ), έρχομαι εν ειρήνη». Εκείνοι. Γιατί οι άλλοι, την έδιωξαν με τις κλωτσιές όταν σηκώθηκε όρθια για να διαμαρτυρηθεί σιωπηλά για τα εξοργιστικά μηνύματα μίσους του Τραμπ.

 

Muslim woman escorted out of Trump rally

A Muslim woman wearing a hijab was kicked out of Donald J. Trump’s campaign event on Friday by police after she stood up in silent protest during Trump’s speech. http://cnn.it/1ZTx2jb

Posted by CNN on Saturday, 9 January 2016

Δεν φώναξε. Δεν μίλησε. Δεν χρειαζόταν. Έφτανε η εικόνα της. Σηκώθηκε όρθια, ακριβώς απέναντι από τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του ’16. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ακούσει τον Τραμπ να επαναλαμβάνει τις κορώνες του κατά των Μουσουλμάνων.

Άκουσε και κάποια σαΐνια που τον υποστηρίζουν να τη ρωτούν αν έχει πάνω της βόμβα. «Όχι, έχεις εσύ;» απάντησε εκείνη όπως είπε στο CNN. Όταν οι άνδρες της ασφάλειας την πλησίασαν και την πήραν σχεδόν σηκωτή για να τη βγάλουν από την αίθουσα, το κλίμα έγινε ακόμη πιο εχθρικό. Οι υποστηρικτές του Τραμπ άρχισαν να φωνάζουν και να κουνούν τα πλακάτ που είχαν στα χέρια τους.

“Το μίσος εναντίον μας είναι απίστευτο. Είναι δικό τους το μίσος, όχι δικό μας”, είπε ο Τραμπ μετά την απομάκρυνση της γυναίκας από το ακροατήριο. Αυτό είχε να πει. Δεν τίποτα άλλο…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε