Κόσμος

Νύχτα κόλασης στην Λωρίδα της Γάζας – Ισραηλινοί βομβαρδισμοί με αεροσκάφη και drones

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και drones του Ισραήλ εξαπέλυσαν αλλεπάλληλα πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σε εγκαταστάσεις που όπως υποστηρίζει ο στρατός ανήκουν στην Χαμάς. Όλα αυτά μερικές ώρες μετά τα νέα επεισόδια στα σύνορα στα οποία σκοτώθηκε ένας 15χρονος Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι 200 και πλέον διαδηλωτές.

Οι επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ισραηλινού στρατιώτη από τα θραύσματα χειροβομβίδας που ερρίφθη εναντίον του ανατολικά της πόλης Ράφα, στα σύνορα, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν έναν εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, ανταποδίδοντας τις αεροπορικές επιδρομές, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες και άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον του νότιου Ισραήλ. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε από αυτές τις βολές.

Την Παρασκευή, ένα αγόρι 15 ετών σκοτώθηκε και άλλοι 220 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος του τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τον παλαιστινιακό θύλακα. Περίπου 50 τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Πάνω από 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ από την 30ή Μαρτίου. Κανείς Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί.

Το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008. Από το 2014 ως σήμερα τα μέρη τηρούν μια άτυπη κατάπαυση του πυρός, που όμως παραβιάζεται συχνά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 2
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1