Site icon NewsIT

Νύχτα τρόμου στο Μιζούρι – Δεκάδες συλλήψεις και τραυματίες (φωτό, βίντεο)

20.08.2014 | 12:58
Νύχτα τρόμου στο Μιζούρι – Δεκάδες συλλήψεις και τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Μιζούρι, λίγες μόλις ώρες μετά τη νέα τραγωδία με τον δεύτερο νεκρό Αφροαμερικανό. Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην περιοχή.

Σοκ στην κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση ότι στην περιοχή Φέργκιουσον του Μιζούρι των ΗΠΑ, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 18χρονος Μαικλ Μπράουν, ένας ακόμη 23χρονος Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από πυρά του αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 23χρονος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι όταν κινήθηκε απειλητικά προς τους αστυνομικούς και εκείνοι του ζήτησαν να μείνει ακίνητος.
Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 47 συλλήψεις στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην πόλη του Μιζούρι που συγκλονίζεται εδώ και ένδεκα ημέρες από ταραχές φυλετικού χαρακτήρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί αργά χθες στο κέντρο της μικρής αμερικανικής πόλης εκφράζοντας ειρηνικά την οργή τους και ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ η αστυνομία κατέσχεσε αρκετά πυροβόλα όπλα που έφεραν διαδηλωτές, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Ρον Τζόνσον.

Ηγετικά στελέχη της κοινότητας, πολιτικοί και αξιωματούχοι της πόλης δεν σταμάτησαν χθες να επαναλαμβάνουν τις εκκλήσεις για αποκατάσταση της τάξης στην πόλη, ζητώντας από τους πολίτες να μείνουν μακριά από τους δρόμους μετά τη δύση του ηλίου, ακόμη και παρά την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:
Δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον!

Τον εκτέλεσαν με έξι σφαίρες – Αποκαλυπτικό το σκίτσο του ιατροδικαστή – Χάος στους δρόμους του Φέργκιουσον (βίντεο, φωτό)

Τον σκότωσαν σαν το σκυλί! Νέο video ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία 18χρονου στο Μισούρι – Άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας σοβαρά τραυματίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version