Κόσμος

Ο διάσημος συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς κήρυξε πτώχευση στον ιστότοπο Infowars

Ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί πολλές αγωγές από γονείς θυμάτων της σφαγής στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, κήρυξε σε πτώχευση τον ιστότοπό Infowars, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.

Με την προσφυγή στο λεγόμενο «κεφάλαιο 11» του πτωχευτικού κώδικα, ο Τζόουνς μπορεί να παγώσει τις διαδικασίες ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, ώστε να του δοθεί χρόνος να αναδιαρθρώσει τις εταιρείες του, οι οποίες μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία.

Ο ιδρυτής του Infowars, ενός ακροδεξιού ιστότοπου που πρόβαλε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, διώκεται εδώ και πολλά χρόνια από τους γονείς των μαθητών του Σάντι Χουκ. Η σφαγή αυτή, στο Νιούτον του Κονέκτικατ, σόκαρε την Αμερική το 2012, ωστόσο ο Τζόουνς υποστήριζε ότι ήταν «σκηνοθετημένη» από αντιπάλους της οπλοκατοχής και ότι παιδιά και γονείς ήταν ηθοποιοί. Στη σφαγή αυτή έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι: 20 μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού και έξι ενήλικες.

Οι γονείς των μαθητών προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον του Άλεξ Τζόουνς, ζητώντας του να παρουσιάσει λογιστικά έγγραφα, αφού υποστήριζαν ότι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια διαδίδοντας τις θεωρίες του. Ο ίδιος παραδέχτηκε κατόπιν δημοσίως ότι οι δολοφονίες των παιδιών ήταν αληθινές.

Ο 48χρονος Τζόουνς διώκεται από δικαστήρια του Τέξας και του Κονέκτικατ. Τον Νοέμβριο, μια δικαστής του Κονέκτικατ είπε ότι μπορεί να του επιβληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις στους γονείς.

Η κήρυξη πτώχευσης αφορά επίσης τις εταιρείες Alexander (σ.σ. από το πλήρες όνομά του), Jones IWHealth και Prison Planet TV.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποια είναι η επικεφαλής του ADF, Άλις Βάιντελ - Ο ναζιστής παππούς, ο γάμος με γυναίκα από τη Σρι Λάνκα και η woke ατζέντα
Το οξύμωρο είναι ότι η Βάιντελ ηγείται ενός ξενοφοβικού κόμματος το οποίο είναι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και κατά της συμπερίληψης
Η Άλις Βάιντελ, επικεφαλής του εθνικιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD