Παρασκευή, 2 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ο εφιάλτης της νευρικής ανορεξίας: Έχασε 40 κιλά – Έφτασε ένα βήμα από τον θάνατο

Ο εφιάλτης της νευρικής ανορεξίας: Έχασε 40 κιλά – Έφτασε ένα βήμα από τον θάνατο

Η Elle Lietzow όταν ήταν 17, όπως πολλές νεαρές κοπέλες, ήρθε αντιμέτωπη με την ανορεξία. Έβλεπε τον εαυτό της στον καθρέφτη και απογοητευόταν. Έτσι αποφάσισε, να μην τρώει τίποτα και να μην πίνει ούτε νερό, χάνοντας 40 κιλά σε μόλις 6 μήνες. Τώρα πια, είναι υγιής, ξεπέρασε τις διατροφικές της διαταραχές και έχει γίνει βίγκαν.

Η έφηβη έφτασε λίγα βήματα από τον θάνατο, όταν για μήνες επιβίωνε χωρίς τροφή και νερό, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γίνει δημοφιλής στο σχολείο. Βρισκόταν σε διαρκή άρνηση ενώ δεν ήθελε να αγγίξει ούτε νερό με τα χείλη της. Μετά από μια εβδομάδα νηστείας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τρομοκρατημένοι οι γιατροί και οι νοσοκόμες έμειναν έκπληκτοι με το ότι ήταν ακόμα ζωντανή.

Τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών της είχαν μαυρίσει και η ίδια ήταν σκελετωμένη σε όλο της το κορμί. Τα μακριά ξανθά μαλλιά της είχαν αρχίσει να πέφτουν, η περίοδός της είχε σταματήσει ενώ φαινόντουσαν τρομακτικά τα πλευρά της.

Η Lietzow τώρα πια έχει επανέλθει και παραδέχεται πως θεωρούσε ότι η απώλεια βάρους, θα την έκανε δημοφιλή μεταξύ των συμμαθητών της. ”Ήθελα να αδυνατίσω μόνο για να γίνω αποδεκτή από όλους. Είχα αποκτήσει τόσους πολλούς φίλους όταν έχασα βάρος τυχαία κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, και όλοι μου έδιναν συγχαρητήρια. Σκέφτηκα ότι πρέπει να διατηρήσω αυτό το βάρος έτσι ώστε οι άνθρωποι να εξακολουθούν να θέλουν να είναι φίλοι μου, γιατί αν έπαιρνα πάλι βάρος κανείς δεν θα ήθελε να είναι φίλος μου πια”.

Η 19χρονη Lietzow, από τη Μελβούρνη, αν και είχε μόνο λίγα παραπανίσια κιλά, βγήκε τελικά εκτός ελέγχου. Πίστευε πως έμοιαζε με ‘φάλαινα’. ”Τιμώρησα το σώμα μου, δεν ήθελα να πάρω βάρος, αλλά η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν τόσο θυμωμένοι και απογοητευμένοι με εμένα. Έλεγα συνέχεια ψέμματα πως είχα φάει ενώ δεν είχα αγγίξει το πιάτο μου. Αισθάνθηκα τόσο άρρωστη με τον εαυτό μου, που αποφάσισα να βάλω ένα τέλος. Ήξερα ότι θα πέθαινα. Πλέον είμαι καλά και τρέφομαι υγιεινά”.

Η Lietzow ομολόγησε τελικά στη μητέρα της Madonna πώς δεν είναι καλά και ζήτησε βοήθεια. Αμέσως στάθηκαν δίπλα της. Πλέον ακολουθεί αγωγή και συγκεκριμένη διατροφή. Φρούτα, σαλάτες και οτιδήποτε υγιεινό. ”Η ζωή μου έχει αλλάξει. Είμαι κοινωνική, βγαίνω έξω με τους φίλους μου και δεν απομονώνομαι. Προσπαθώ να εμπνεύσω τους άλλους μέσω Instagram και YouTube με τον υγιεινό τρόπο ζωής μου. Ένα μήνυμα που έχω για όσους πάσχουν από νευρική ανορεξία αυτή τη στιγμή είναι ότι μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Θα πρέπει να κάνεις την αλλαγή για να ζήσεις”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε