Τελεσίγραφο απέστειλε την Τετάρτη ο Έλον Μασκ σε όλους τους εργαζόμενους του Twitter για τις νέες «απαιτήσεις» της δουλειάς, τονίζοντας πως όσοι διαφωνούν θα δουν την πόρτα της εξόδου… Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης ο ίδιος έκλεισε αιφνιδιαστικά τα γραφεία της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ κάλεσε τους εργαζόμενους του Twitter να δεσμευτούν ότι θα εργάζονται για «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση», είτε να αποχωρήσουν. Ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση αυτή και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το τελεσίγραφο ανέφερε: «Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο “Ναι” στον παρακάτω σύνδεσμο». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όποιος «δεν πατήσει το κουμπί» θα αποχωρήσει με τρεις μισθούς ως αποζημίωση απόλυσης.
Οι εργαζόμενοι έπρεπε να απαντήσουν στο τελεσίγραφο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης…
Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχώρησε σε μια ανεξήγητη κίνηση, καθώς έκλεισε τα γραφεία της μέχρι τη Δευτέρα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της εταιρείας άρχισαν να διώχνουν υπαλλήλους από τα γραφεία το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, είπε μια πηγή στο Reuters.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την ίδια ώρα ο Μασκ έλαβε τις πρώτες απαντήσεις του τελεσιγράφου και δεν είναι ικανοποιημένος… Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να επιτρέψει σε ορισμένους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται με το καθεστώς της τηλεργασίας, εάν οι διευθυντές μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν «μια εξαιρετική συμβολή» στην εταιρεία.
Σύμφωνα με την Guardian, αυτό δεν θα ανακόψει το κύμα των μαζικών απολύσεων και οικειοθελών αποχωρήσεων κυρίως μηχανικών που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων και την ασφάλεια του Twitter, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας.
Ο Έλον Μασκ συνάντησε και σημαντικά στελέχη προσπαθώντας να τους πείσει να παραμείνουν στην εταιρεία, αν και ο ίδιος με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι δεν ανησυχεί, καθώς «οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν»… Συνέχισε λέγοντας πως η πλατφόρμα έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Χρήστες του twitter ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις κινήσεις του Μασκ με τα hashtags #RIPTwitter, #TwitterDown κ.α.