Site icon NewsIT
13:50 | 27.10.24

Ο Έλον Μασκ υπήρξε παράνομος μετανάστης όταν έφτασε στις ΗΠΑ

Ο Έλον Μασκ υπήρξε παράνομος μετανάστης όταν έφτασε στις ΗΠΑ
Newsit Newsroom

Ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ο μεγιστάνας Έλον Μασκ, που σηκώνει σχεδόν μόνος του στις πλάτες την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ελπίζοντας ότι ο κολλητός του θα είναι και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ, κάποτε… υπήρξε παράνομος μετανάστης.

Φυσικά, αυτό δεν θα αποτελούσε είδηση αν ο Έλον Μασκ δεν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της «χαλαρής» μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ. Εξάλλου, κατά των μεταναστών καταφέρεται συνεχώς και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τη Washington Post, το 1995 ο Μασκ έφτασε από τον Καναδά στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας το 1995 για σπουδές στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όμως ποτέ δεν ολοκλήρωσε την εγγραφή του στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του εκεί. Αντίθετα, ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Zip2, την οποία πούλησε το 1999 για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, κατά το ίδιο δημοσίευμα η έλλειψη μη νόμιμης άδειας εργασίας ανησύχησε ιδιαίτερα και την εταιρεία Mohr Davidow Ventures η οποία επένδυσε 3 εκατομμύρια δολάρια στη Zip2, απαιτώντας με συμφωνία από τον Μασκ και τον αδερφό του Κίμπαλ να αποκτήσουν νόμιμη άδεια εργασίας μέσα σε 45 ημέρες.

«Η επενδυτική εταιρεία δεν ήθελε να ρισκάρει το μέλλον της εταιρείας αν οι ιδρυτές της απελαθούν», εξήγησε ο τότε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Zip2, Ντέρεκ Πράουντιαν.

Το 1995 ο Μασκ είχε υποβάλει αίτηση στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ώστε να παραμείνει στις ΗΠΑ, ενώ είχε σημειώσει το 2009 πως λίγες μέρες μετά την άφιξή του, αποφάσισε να μην παρακολουθήσει τα μαθήματα, ξεκινώντας άμεσα την εργασία του στην Zip2.

Έτσι πλέον δεν είχε τα νόμιμα έγγραφα για παραμονή στις ΗΠΑ. 

Πρώην συνεργάτες του Μασκ στην Zip2 σημειώνουν ότι η παραμονή του στη χώρα δεν θα είχε επιτραπεί, αν ερχόταν στην επιφάνεια το γεγονός ότι δεν είχε τα νόμιμα έγγραφα. 

Ο ίδιος έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας πως διέθετε «φοιτητική άδεια εργασίας» κάτι που δεν επιβεβαιώνεται. 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version