Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ο εμφύλιος βυθίζει την Αίγυπτο στο αίμα – Φωτογραφίες και video σοκ από τη νέα σφαγή στο Κάιρο

Ο εμφύλιος βυθίζει την Αίγυπτο στο αίμα – Φωτογραφίες και video σοκ από τη νέα σφαγή στο Κάιρο

– 20 οι νεκροί υποστηρίζει η κυβέρνηση, 120 λέει η Μουσουλμανική Αδελφότητα
– “Πυροβολούν για να σκοτώσουν” σύμφωνα με υποστηριστικές του Μοχάμεντ Μόρσι
– Για ελεύθερους σκοπευτές που ανοίγουν πυρ κατά του πλήθους μιλά η αντιπολίτευση
– Οι συγκρούσεις στο Κάιρο ξέσπασαν λίγο πριν από την πρωινή προσευχή του Σαββάτου
– Αιματηρά επεισόδια και στις διαδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια
– Ακολουθούν ΣΚΛΗΡΕΣ εικόνες από το νέο λουτρό αίματος στην Αίγυπτο

Ακόμη μια νύχτα βίας, ακόμη μια μέρα συγκρούσεων. Όλα τα διεθνή μέσα μιλούν για τη νέα σφαγή και το νέο λουτρό αίματος στην Αίγυπτο. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στη χώρα που πια δεν είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου. Τον ζει τον εμφύλιο στο πετσί της εδώ και πολλούς μήνες.

Εικόνες σοκ κάνουν ξανά το γύρο του κόσμου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Αυτή τη φορά, στους δρόμους του Καΐρου βγήκαν οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι, του ισλαμιστή προέδρου που εξελέγη μέσω εκλογών μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ αλλά που είχε την ίδια τύχη με τον επί 30 και πλέον χρόνια ηγέτη της χώρας: ανατράπηκε από το στρατό.

Οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου – που κατηγορείται για συνεργασία με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και συνωμοσία- συγκρούστηκαν άγρια τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο με δυνάμεις του στρατού και την αστυνομία.

Πεδίο μάχης το Κάιρο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι εικόνες συγκλονιστικές. Το ίδιο και οι αριθμοί. Επισήμως, η κυβέρνηση κάνει λόγο για 20 νεκρούς και 177 τραυματίες. Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του στρατού και της αστυνομίας έχουν φτάσει τους 120. Και οι τραυματίες είναι περίπου 4.000.

Αστυνομία και στρατός άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στο Κάιρο λίγο πριν από την πρωινή προσευχή. Εκτός από τους διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι, στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας βρέθηκαν και χιλιάδες άλλοι, που άκουσαν το κάλεσμα του στρατηγού αλ Σίσι, να του δοθεί η «εντολή» να πατάξει «τη βία και την τρομοκρατία».

Στήθηκαν αυτοσχέδια νοσοκομεία, ακόμη και νεκροτομεία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω ενός video του Guardian είναι σοκαριστικές. Σοροί σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, τραυματισμένοι και ακρωτηριασμένοι…
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, που είχε στηθεί στο κινητό νοσοκομείο των ισλαμιστών οπαδών του Μόρσι βρίσκονταν 37 σοροί.

«Δεν πυροβολούν για να τραυματίσουν. Πυροβολούν για να σκοτώσουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Γκεχάντ ελ Χάμαντ.
Εκτός από το να πυροβολούν κατά του πλήθους, αστυνομία και στρατός έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με πετροπόλεμο!

Παντού τραυματίες... - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ακόμη ένα σοκαριστικό video είναι αυτό που δείχνει κλούβα της αστυνομίας να κάνει όπισθεν για να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό τον διαδηλωτών και να μη σταματά πουθενά, ακόμη και με κίνδυνο να παρασύρει κόσμο.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν με το πρώτο φως της ημέρας ανάμεσα σε διαδηλωτές, που εκτόξευαν πέτρες και την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα, μετέδωσε το πρακτορείο ΜΕΝΑ, το οποίο πρόσθεσε πως ακούσθηκαν και ριπές όπλου, όμως από άγνωστη πλευρά.

Δακρυγόνα, πετροπόλεμος, ελεύθεροι σκοπευτές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
«Οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν ένα νέο έγκλημα σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες μπροστά από το μνημείο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο.
Μετά τη ρίψη δακρυγόνων στους διαδηλωτές, άρχισαν να πυροβολούν», αναφέρει ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου επέρριψε στους ισλαμιστές την ευθύνη για τα επεισόδια και διέψευσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών εναντίον τους.

Οι διαδηλωτές "έχτισαν" τείχη... προστασίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Μια εικόνα, 1000 λέξεις - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο η ημέρα να εξελιχθεί ειρηνικά και επιδίωξαν να καταστρέψουν κρατικές εγκαταστάσεις, ιδίως στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντελατίφ και πρόσθεσε πως η αστυνομία «δεν χρησιμοποίησε παρά μόνο δακρυγόνα» εναντίον των ισλαμιστών διαδηλωτών.

Καθένας, πολεμά με ό,τι έχει... - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Κυριολεκτικά... - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Πυροβολισμοί και δακρυγόνα στο... ψαχνό! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βράζει η Αίγυπτος – Για δεκάδες νεκρούς μιλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Αγριεύει η κατάσταση στην Αίγυπτο – Στα πρόθυρα εμφυλίου με αιματηρές συγκρούσεις

Εντολή να προφυλακιστεί ο Μόρσι

Αίγυπτος: δύο νεκροί σε διαδήλωση

Άφαντος ο Μόρσι! Για απαγωγή κάνει λόγο η οικογένειά του

Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διαδήλωσαν στο Κάιρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε