Site icon NewsIT

Ο ένοπλος του Παρισιού άφησε πίσω του δυο επιστολές

21.11.2013 | 12:23
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LIBERATION

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LIBERATION

Ο Αμπντελχακίμ Ντεκάρ, ο άνθρωπος που την περασμένη Δευτέρα τρομοκράτησε ολόκληρο το Παρίσι με την εισβολή στη Liberation και τη Societe Generale, έχει αφήσει πίσω του δυο επιστολές, που δεν αποκλείεται να είναι σημειώματα αυτοκτονίας.

Ο 48χρονος Ντεκάρ συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, σε “ημι-κωματώδη κατάσταση” μέσα σε αυτοκίνητο σε υπόγειο πάρκινγκ του προαστίου Μπουά-Κολόμπ στο βορειοδυτικό Παρίσι.

Η αστυνομία πιστεύει πως προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ο Ντεκάρ, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των τεστ DNA, είναι ο άνδρας που την περασμένη Παρασκευή εισέβαλε στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV και απείλησε δημοσιογράφο με καραμπίνα, ενώ τη Δευτέρα πυροβόλησε φωτογράφο μέσα στα γραφεία της εφημερίδας Liberation τραυματίζοντας τον σοβαρά, άνοιξε πυρ έξω από τα γραφεία της τράπεζας Societe Generale στη συνοικία La Defense και πήρε όμηρο έναν άνδρα, αναγκάζοντάς τον να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στα Ηλύσια Πεδία, στο σταθμό Georges V του μετρό!

Ο 48χρονος άνδρας που είχε ήδη καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε αιματηρή επίθεση το 1994

Μετά από ανθρωποκυνηγητό τριών ημερών, η γαλλική αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του δράστη μετά από το τηλεφώνημα ενός άνδρα που τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο άνδρας αυτός έδωσε στις αρχές τη μια από τις δυο επιστολές του Ντεκάρ σύμφωνα με τη Figaro. Η άλλη, εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο όπου βρέθηκε ο 48χρονος, σε ημι-λιπόθυμη κατάσταση.

Ο Ντεκάρ τέθηκε αμέσως μετά τη σύλληψή του υπό ιατρική παρακολούθηση. “Όλα δείχνουν ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Ντεκάρ πήρε χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει γιατί είχε μετανιώσει για τις πράξεις του. Μόλις συνέλθει, θα ανακριθεί.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο δράστης βρέθηκε γύρω στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος) μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπόγειο γκαράζ στο βορειοδυτικό προάστιο Μπουά-Κολόμπ, χάρη στη μαρτυρία ενός άνδρα που τον φιλοξενούσε περιστασιακά.

Οι αστυνομικοί είχαν λάβει προφυλάξεις, φοβούμενοι μήπως το όχημα ήταν παγιδευμένο ή ο ίδιος ο ύποπτος είχε ζωστεί με εκρηκτικά.

“Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Αναμφίβολα θα συνέλθει πολύ γρήγορα ώστε η έρευνα να συνεχιστεί και βεβαίως θα ανακριθεί”, δήλωσε ο Κριστιάν Φλας, ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας.

Ο νεαρός φωτογράφος που τραυματίστηκε στον θώρακα και την κοιλιά κατά την εισβολή στα γραφεία της Liberation “συνήλθε από το κώμα, αποσυνδέθηκε από την τεχνητή υποστήριξη”, αλλά παραμένει “στο θάλαμο ανάνηψης για κλινική παρακολούθηση”

O Αμπντελχακίμ Ντεκάρ ή “Τουμί” όπως ήταν το υποκοριστικό του εκείνη την εποχή, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών το 1998 γιατί είχε αγοράσει το κυνηγετικό όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο αιματηρό περιστατικό στο οποίο πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους τρεις αστυνομικοί, στις 4 Οκτωβρίου 1994 στο Παρίσι.

Με κοντά μαλλιά και γυαλιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο άνδρας αυτός σύχναζε σε κτίρια που είχε καταλάβει η ριζοσπαστική αριστερά, συχνά υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση.

Το ποινικό του μητρώο δεν υπήρχε στους φακέλους της αστυνομίας

Στη διάρκεια της δίκης, ο Ντεκάρ, τότε 33 ετών, είχε προσπαθήσει μάταια να πείσει το δικαστήριο ότι ήταν πράκτορας της υπηρεσίας στρατιωτικής ασφάλειας της Αλγερίας, αποστολή του οποίου ήταν να εισχωρήσει σε αυτονομιστικούς κύκλους για να τους εκκαθαρίσει από τυχόν εξτρεμιστές, όπως είχε δηλώσει.

Καταδικάστηκε όσο χρόνο διήρκεσε η προφυλάκισή του και μετά αφέθηκε ελεύθερος.

“Πιθανόν είχε φύγει στο εξωτερικό” την περίοδο που ακολούθησε, δήλωσε ο Βαλς προσθέτοντας ότι “θα έπρεπε οι αρχές να γνώριζαν τη διαδρομή του ατόμου αυτού για να γνωρίζουν όλα του τα κίνητρα, τα οποία παραμένουν άγνωστα”.

Οι αστυνομικοί θα πρέπει να εξακριβώσουν “γιατί ο φάκελος του δεν υπήρχε στο αρχείο της αστυνομίας, καθώς αυτό θα είχε επιτρέψει την αναγνώρισή του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος είναι ο ένοπλος του Παρισιού – Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά τη σύλληψη

Λάθος… συναγερμός! Ελεύθερος ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι

Ο ένοπλος του Παρισιού σε νέα φωτογραφία – Είχε μαζί του και εκρηκτικά;

Ο ένοπλος του Παρισιού εισβάλλει με την καραμπίνα στο BFM TV! (VIDEO)

Αυτός είναι ο άνδρας που κυκλοφορεί στο Παρίσι με καραμπίνα και πυροβολεί (;) – Τι αποκάλυψε στον όμηρο (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Συναγερμός στο Παρίσι! Άνδρας γυρνάει με μια καραμπίνα και πυροβολεί! Έκκληση της αστυνομίας στους πολίτες να μην κυκλοφορούν έξω!

Εισβολή ενόπλου στα γραφεία της Liberation

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version