Κόσμος

Ο Ερντογάν καλεί Μακρόν για επισκεφθεί την Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσκάλεσε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφθεί την Τουρκία «στα τέλη του καλοκαιριού».

Αυτό αναφέρει η γαλλική εφημερίδα L’ Opinion χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ημερομηνία για αυτή την πιθανή συνάντηση Ερντογάν και Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά την επομένη της νίκης του Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές, αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπου σημειώνεται επίσης ότι είναι πιθανόν ο πρόεδρος της Τουρκίας να επισκεφθεί το Παρίσι στις 22-23 Ιουνίου για τη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Συμφώνου.

Αναφέρεται τέλος ότι ο Γάλλος και ο Τούρκος πρόεδρος ίσως έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Να ελέγξει και την ενημέρωση επιχειρεί ο Τραμπ: «Μην πιστεύετε πλέον τις ειδήσεις από τον Λευκό Οίκο», λέει η Ένωση Ανταποκριτών
Η WHCA δεν μπορεί «να διευκολύνει ένα pool στο οποίο ο πρόεδρος, και όχι το σώμα των δημοσιογράφων και το κοινό που εκπροσωπούν, αποφασίζει ποιος μπορεί και ποιος όχι να τον καλύπτει»
Δημοσιογράφοι στο Οβάλ Γραφείο
Ο Στάρμερ βλέπει σε λίγες ώρες τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον και ο Ζελένσκι θα πάει από εκεί στο Λονδίνο
Ο Στάρμερ αναμένεται μετά τον Μακρόν να τονίσει και αυτός στον Τραμπ ότι είναι αναγκαία η υποστήριξη των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ σε εκδήλωση στο Λονδίνο για τα τρία χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία