Κόσμος

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τζόνσον στη σύνοδο των G7

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς οι δύο ηγέτες συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών.

“Ο πρόεδρος είπε πως η Τουλούζη και το Παρίσι είναι μέρος μιας ενιαίας γεωγραφικής περιοχής και πως η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε ένα νησί”, ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph σύμφωνα με το οποίο ο Μακρόν υπαινίχθηκε πως η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι τμήμα του ΗΒ.

“Ο πρόεδρος θέλει να υπογραμμίσει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και πως δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοιου είδους σύγκριση”, ανέφερε το Ελιζέ.

“Υπενθύμισε (στον Τζόνσον) πως η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ είναι μια βρετανική απόφαση και πως πρέπει να μείνουμε στον λόγο που έχει δοθεί”, ανέφερε το Ελιζέ. “Ο πρόεδρος κατηύθυνε στη συνέχεια τη συζήτηση πίσω στα θέματα-κλειδιά της G7”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7