Κόσμος

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ “στόλισε” τη Ρωσία για τους τζιχαντιστές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς εξαπέλυσε επίθεση σήμερα στη Μόσχα λέγοντας ότι μιλά πολύ για τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους όμως, αν θέλει να αποδείξεις τις πραγματικές προθέσεις της για τη Συρία, τότε θα πρέπει να σταματήσει τα "μιντιακά πλήγματα" και να ξεκινήσει πραγματικά.

Ο Φαμπιούς επέκρινε “αυτούς που μιλούν πολύ αλλά δεν έχουν στείλει ούτε ένα αεροπλάνο” για να πλήξει τους τζιχαντιστές.

“Η διεθνής κοινότητα έχει πλήξει το Ντάες (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους). Η Γαλλία έχει πλήξει το Ντάες, ο Μπασάρ αλ Άσαντ πολύ λίγο και οι Ρώσοι καθόλου. Έτσι, θα πρέπει να δούμε ποιος κάνει τι” είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

“Αν (η Ρωσία) τάσσεται κατά των τρομοκρατών, τότε δεν θα ήταν αφύσικο να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον τους”, υπογράμμισε.
 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δέκα χρόνια αδιανόητου πόνου»: Η Χαμάς απελευθέρωσε 2 από τους 6 Ισραηλινούς ομήρους - Τους παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό
Πριν παραδοθούν στα μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κουκουλοφόροι της Χαμάς ανέβασαν τον Ταλ Σοχάμ και τον Αβέρα Μενγκίστου επιδεικτικά σε μια εξέδρα.
Οι δύο όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς
Ο Γάλλος χειρουργός που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο ημερολόγιό του και η φρικτή ομολογία
Στις 24 Φεβρουαρίου ο 74χρονος Λε Σουαρνέκ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στα χρονικά της Γαλλίας
Πηγή φωτογραφίας