Αφού πρώτα βρέθηκε στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της εκπομπής του, εκεί όπου άκουσε… και παρατηρήσεις από Ελληνίδα γιαγιά για το φαγητό του που ήταν αλμυρό (!), ο Γκόρντον Ράμσεϊ επισκέφθηκε και ένα σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Κι εκεί ο διάσημος σεφ πήρε μία… γεύση από το πώς φτιάχνεται το τυλιχτό σουβλάκι. Μαζί του ήταν και ο διάσημος Ιταλός σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο και ο Γάλλος μετρ εστιατορίων, Φρεντ Σιριέ, με τους τρεις τους να μιλούν με τους ιδιοκτήτες και φυσικά να παίρνουν θέση πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο σουβλατζίδικο, μάλιστα, σημειώθηκε κι ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο όταν ο Έλληνας συνάδελφός τους άκουσε τον Ντ’ Ακάμπο να λέει το σουβλάκι… κεμπάπ. Τότε σε έξαλλη κατάσταση του είπε «Όχι, όχι, δεν είναι κεμπάπ. Στην Ελλάδα το λέμε σουβλάκι».
Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=boA2KbTXEKk
Λίγο μετά όταν άκουσε τον χαρακτηρισμό «pizza boy» τότε προσκάλεσε την ελληνική ομάδα σε μία μονομαχία για το καλύτερο σουβλάκι. Η μονομαχία ξεκίνησε με τον Γκόρντον Ράμσεϊ και τον Ντ’ Ακάμπο να είναι η μία ομάδα ενώ την άλλη αποτελούσαν οι δύο Έλληνες.
Κατά τη διάρκεια της μονομαχίας ο Ράμσεϊ διόρθωσε και πάλι τον Τζίνο επειδή εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τη λέξη κεμπάπ. «Πάψε να το λες κεμπάμπ» του είπε ο Γκόρντον Ράμσεϊ για να του απαντήσει ο Τζίνο ντ′ Ακάμπο, «Με αποκάλεσε pizza boy».
Το σουβλάκι που ετοίμασαν ήταν διαφορετικό από το ελληνικό. Για υλικά χρησιμοποίησαν χοιρινή κοιλιά, μάραθο τουρσί, τραγανιστή πέτσα χοιρινή, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού…