Κόσμος

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο έρευνας για τις συγκρούσεις στη Γάζα

Το Ισραήλ απορρίπτει τις διεθνείς εκκλήσεις για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας μετά τον θάνατο 16 Παλαιστινίων από πυρά του ισραηλινού στρατού την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση πραγματικών πυρών από τον ισραηλινό στρατό κατά Παλαιστινίων η παρουσία των οποίων δεν συνιστούσε απειλή.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Αβογκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε σήμερα «υποκριτικές» τις εκκλήσεις για την πραγματοποίηση έρευνας.

«Δεν θα υπάρξει επιτροπή έρευνας», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο. «Δεν υπάρξει τίποτε τέτοιο εδώ, δεν θα συνεργασθούμε με καμία επιτροπή έρευνας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαραν χθες το βράδυ σχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, την πρόληψη κάθε επιπλέον κλιμάκωσης και τη διεξαγωγή έρευνας για τις συγκρούσεις της Παρασκευής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος