Κόσμος

Ο Κάμερον ζητά να ακυρωθεί η Σύνοδος της G8

Η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη πρέπει να ακυρώσει τη σύνοδο της G8 στο ρωσικό θέρετρο Σότσι τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σήμερα στη Χάγη, όπου βρίσκεται για να παραστεί στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια και τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριό της.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα γίνει μια σύνοδος της G8 φέτος στη Ρωσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον πριν από τη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Οι προετοιμασίες για την σύνοδο του Ιουνίου έχουν ήδη ανασταλεί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Κάμερον εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» και διεμήνυσε ότι η όποια περαιτέρω εισβολή του ρωσικού στρατού θα πυροδοτήσει την επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να προχωρήσει περισσότερο εντός του εδάφους της Ουκρανίας και ότι αυτό θα πυροδοτούσε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάμερον στο Twitter: Κανένας βρετανός υπουργός στους παραολυμπιακούς στο Σότσι

Ο Κάμερον προειδοποιεί τον Πούτιν και μιλάει για δημοψήφισμα των “καλάσνικοφ”

Στενός συνεργάτης του Κάμερον ήταν παιδεραστής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος