Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Ο μακελάρης του Κονέκτικατ, βρέφος με όπλα στα χέρια – Φωτογραφίες σοκ μέσα από το σχολείο της σφαγής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEW YORK POST
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEW YORK POST

Ντυμένος με ρούχα παραλλαγής, δε φαίνεται μεγαλύτερος από τριών ετών, ο Άνταμ Λάνζα, ο 20χρονος που πριν ένα χρόνο σκότωσε εν ψυχρώ 20 μαθητές και έξι καθηγητές στο σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ, ποζάρει με όπλα στα χέρια.

Είναι μια από τις φωτογραφίες των ερευνών που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Κονέκτικατ. Είναι η εικόνα που υπάρχει στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών εφημερίδων: ένα βρέφος με καπέλο και στρατιωτικά ρούχα, να έχει στα πόδια του σφαίρες και στα χέρια του ένα πιστόλι.

Μια φωτογραφία που προκαλεί τρόμο. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιπες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα ρούχα και τα όπλα του μακελάρη, οι ζωγραφιές στο σπίτι του, τα βιβλία που διάβαζε, τα παιχνίδια που έπαιζε στον υπολογιστή του, τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης.




Φωτογραφίες μέσα από το σχολείο όπου 20 παιδιά μέχρι έξι ετών και έξι ενήλικες εκτελέστηκαν από τον 20χρονο Λάνζα. Τρύπες από σφαίρες στους τοίχους, σπασμένα τζάμια, τάξεις έρημες.

Ένα πιστόλι στο πάτωμα, έξω από την τάξη 10 του δημοτικού σχολείου. Είναι το σημείο όπου τελείωσαν όλα. Εκεί όπου σταμάτησε το αμόκ του δράστη, που έστρεψε το όπλο στον εαυτό του όταν κατάβαλε πως η αστυνομία πλησίασε στη σύλληψή του.




Σε 7.000 σελίδες αποτυπώνεται ο τρόμος που έζησαν παιδιά και δάσκαλοι εκείνο το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου του 2012 στο σχολείο της πόλης Νουτάουν. Περιγράφονται σοκαριστικά τα 11 λεπτά που κράτησε το μακελειό. 11 λεπτά πραγματικός αιώνας για εκείνους που κατάφεραν να σωθούν.

Οι μαρτυρίες που συγκλονίζουν

Ανάμεσα στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι και οι καταθέσεις παιδιών που ήταν μάρτυρες της πολύνεκρης επίθεσης. Ένα αγόρι, μαζί με τους γονείς του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και είπε πως είχε δει τα πάντα.





«Ένας κακός άνδρας ξαφνικά μπήκε στην τάξη, φορώντας στρατιωτικά ρούχα και άρχισε να πυροβολεί με μπαζούκα», είπε. Είδε τη δασκάλα του να πυροβολείται και όπως είπε, ήξερε πως ήταν νεκρή. Ο Λάνζα πυροβόλησε το παιδί πολλές φορές αλλά αστόχησε για λίγα εκατοστά και χτύπησε κάτι που το αγόρι κρατούσε στα χέρια του.




Το αγόρι, άφησε το κουκλάκι που κρατούσε στα χέρια του κι άρχισε να τρέχει, να τρέχει, να τρέχει, περνώντας και το άψυχο σώμα του διευθυντή του σχολείου Ντον Χοτσπρινγκ.







ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοκουμέντα τρόμου: Όταν τα θύματα της σφαγής στο Κονέκτικατ κάλεσαν την αστυνομία (audio)

Λατρεία με τα… όπλα είχε το “κτήνος” που σκότωσε τα 20 παιδιά στο Νιούταουν

Σπαρακτική κατάθεση πατέρα θύματος του Νιουτάουν κατά της οπλοκατοχής

Ο μακελάρης του Κονέκτικατ είχε εμμονή με τον Μπρέιβικ!

Ομογενής με παιδί στο Sandy Hook ζητά υπευθυνότητα για την κατοχή όπλων

Η στιγμή που ο Ομπάμα μαθαίνει για το μακελειό στο Κονέκτικατ (ΦΩΤΟ)

Της πέρασαν χειροπέδες γιατί προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την τραγωδία του Κονέκτικατ

Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν φέτος στο Νιουτάουν – ΦΩΤΟ

Παρηγορητικά σκυλιά για τα παιδιά – θύματα του μακελάρη. ΒΙΝΤΕΟ

Κονέκτικατ: η συγκινητική ιστορία της δασκάλας που σώθηκε

ΗΠΑ: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Κονέκτικατ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε