Κόσμος

Ο Μακρόν καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και «να επιστρέψει στην κατάπαυση του πυρός»

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης από το Ισραήλ «να τηρήσει αυστηρά» την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα (30.03.2025) τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν  Νετανιάχου «να βάλει τέλος στα πλήγματα στη Γάζα» και «να επιστρέψει στην κατάπαυση του πυρός».

«Κάλεσα τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό να βάλει τέλος στα πλήγματα τη Γάζα και να επιστρέψει στην κατάπαυση του πυρός, την οποία η Χαμάς πρέπει να δεχτεί. Υπογράμμισα ότι η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να ξαναρχίσει αμέσως», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου.

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης από το Ισραήλ «να τηρήσει αυστηρά» την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, δύο ημέρες αφού οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τα νότια προάστια της Βηρυτού, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις μήνες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ σοκάρει την παγκόσμια οικονομία: «Δασμοί 25% στα αυτοκίνητα, 20% στα προϊόντα από ΕΕ, 34% από Κίνα και 24% από Ιαπωνία - Γλίτωσε με 10% η Βρετανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο σόου που διοργάνωσε στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο για να ανακοινωθούν οι δασμοί έκανε λόγο για «μια ημέρα που οι ΗΠΑ απελευθερώνονται»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς