Site icon NewsIT

«Ο Μπερεζόφκσι δεν αυτοκτόνησε» – Τι έλεγε στην επιστολή συγγνώμης στον Πούτιν

01.04.2013 | 13:28
«Ο Μπερεζόφκσι δεν αυτοκτόνησε» – Τι έλεγε στην επιστολή συγγνώμης στον Πούτιν

Η δικαστική ήττα από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς τον κατέστρεψε. Και ο μόνος τρόπος να ξανασταθεί στα πόδια του ήταν να γυρίσει στη Ρωσία. Η τελευταία σύντροφος του Μπόρις Μπερεζόφσκι αποκαλύπτει τι έγραψε ο εκλιπόν στην επιστολή του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είχε ζητήσει να τον συγχωρέσει και να του επιτρέψει να γυρίσει στη Ρωσία, αποκαλύπτει η 23χρονη Κατερίνα Σαμπίροβα στο περιοδικό The New Times που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Η νεαρή γυναίκα, τελευταία σύντροφος της ζωής του Μπόρις Μπερεζόφσκι απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε ο Ρώσος ολιγάρχης.
Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, στο Άσκοτ του Λονδίνου, πριν από περίπου δυο εβδομάδες.
Ζούσε στην Αγγλία από το 2000, όταν αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρωσία μετά την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία.

Η Σαμπίροβα υποστήριξε ότι ο Μπερεζόφσκι είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα τον Αύγουστο, όταν έχασε σε δικαστήριο του Λονδίνου την αγωγή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του, του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από τον οποίο ζητούσε δισεκατομμύρια ευρώ.

“Έλεγε, ‘είμαι πολύ άσχημα, δεν ξέρω τι να κάνω'”, λέει η Κατερίνα Σαμπίροβα, συμπληρώνοντας πως είχε, τότε, μιλήσει, για την επιστροφή του στη Ρωσία. “Είπε πως η μοναδική πιθανότητα να επιστρέψει στη Ρωσία και να ‘ξαναφτιαχτεί’, ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τον Πούτιν. Μιλούσε γι’ αυτό σαν να ήταν η τελευταία ευκαιρία του”.
“Είδα το χειρόγραφο, μου το διάβασε. Ζητούσε συγγνώμη και ζητούσε να μπορέσει να επιστρέψει”, προσθέτει.

Η νεαρή γυναίκα διευκρινίζει πως η επιστολή φαίνεται πως εστάλη το Νοέμβριο. “Μια μέρα, μού είπε, ‘Λοιπόν, τώρα περιμένουμε την απάντηση'”, λέει.

Η Κατερίνα Σαμπίροβα, η οποία δεν ζούσε με τον Μπόρις Μπερεζόφσκι και δεν ήταν στο Λονδίνο τη στιγμή του θανάτου του, αποκλείει εξάλλου την περίπτωση να αυτοκτόνησε. “Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πιστέψω”, δηλώνει.

Όπως και πολλοί άλλοι που γνώριζαν καλά τον πρώην ολιγάρχη, περιγράφει τους τελευταίους μήνες συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της κατάθλιψης: ο Μπόρις Μπερεζόφσκι έπασχε από αϋπνία, δεν ήθελε να σηκωθεί το πρωί από το κρεβάτι, δεν έβγαινε πια και δεν ήθελε να βλέπει κανέναν.

Αποκαλύπτει όμως ότι είχε συμφωνήσει μαζί της να την συναντήσει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στο Ισραήλ για δύο εβδομάδες διακοπών.
Του μίλησε στο τηλέφωνο την παραμονή του θανάτου του, αργά το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, και η φωνή του ακουγόταν “καλύτερα απ’ ό,τι συνήθως”, αφηγείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τη θηλιά στο λαιμό βρέθηκε ο Μπερεζόφσκι

Οι έρευνες δείχνουν αυτοκτονία αλλά τίποτα δεν αποκλείει τη δολοφονία Μπερεζόφσκι

Ο Μπερεζόφσκι κρεμάστηκε

Μυστήριο για την φημολογούμενη σύλληψη του Αμπράμοβιτς

Ποιος “σκότωσε” τον Μπόρις Μπερεζόφσκι;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version