Κόσμος

Ο Μπερλουσκόνι “πάτησε” στην κρίση για να πληρώνει… μικρότερη διατροφή!

Ο… καημένος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον "τσάκισε" η οικονομική κρίση και δεν μπορούσε άλλο να πληρώνει τα 1,4 εκατ. ευρώ της διατροφής στην πρώην σύζυγό του Βερόνικα Λάριο. Και ζήτησε να μειωθεί το ποσό. Αλλά κανείς δεν τον πίστεψε!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού για μείωση του ποσού που κατέβαλε ως διατροφή στην πρώην σύζυγό του Βερόνικα Λάριο, μέχρι το 2015.

«Ο Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο» και η διαφορά των εισοδημάτων του, με εκείνα της πρώην συζύγου του «είναι ουσιαστική», αποφάνθηκαν οι ανώτατοι δικαστές.

Βάσει των φορολογικών του δηλώσεων, ο μέσος όρος των ετήσιων εισοδημάτων του Μπερλουσκόνι υπολογίσθηκε στα 53 εκατομμύρια ευρώ, σε ό,τι αφορά την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2010.

Παράλληλα, τα μέλη του ιταλικού Αρείου Πάγου θεώρησαν ότι δεν διαθέτει βάση ο ισχυρισμός των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην Καβαλιέρε, ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής κρίσης, οι απολαβές του μειώθηκαν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν ότι το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα, ίσχυσε μέχρι την έκδοση της απόφασης διαζυγίου, το 2015. Η Βερόνικα Λάριο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήραν επίσημα διαζύγιο πριν δυο χρόνια, και η διατροφή μειώθηκε στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «μίστερ τιβί» έχει προσφύγει ζητώντας, να μειωθεί και το ποσό της νέας διατροφής, αλλά η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837