Κόσμος

Ο Μπερλουσκόνι θέλει εξεταστική επιτροπή για τη “συνωμοσία” που έριξε την κυβέρνησή του

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να ζητήσει εξεταστική επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν 13 μήνες.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, σήμερα το μεσημέρι.

«Μιλάμε για πραγματική συνωμοσία. Θα κερδίσουμε και θα προχωρήσουμε στην σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή, για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

«Ο Μόντι λέει ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή. Μιλάμε, απλώς, για μια πολιτική και χρηματιστική προσυμφωνημένη κίνηση», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έκανε γνωστό παράλληλα, ότι θα ξεκινήσει «μεγάλη προεκλογική περιοδεία σε όλη την χώρα».

Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι, από την Βενετία, περιορίσθηκε στο να δηλώσει ότι «είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση της Ιταλίας θα βελτιωθεί, αν όλοι εργασθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, θα ήθελε να συσταθεί μια μόνο λίστα του μετριοπαθούς κέντρου, και για την βουλή, όπως θα γίνει στην γερουσία. Τελικώς, όμως, αναγκάσθηκε να συμβιβασθεί με τις απαιτήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (UDC) και να δεχθεί, για την εκλογή των κεντρώων βουλευτών που θα τον στηρίξουν, την κατάθεση πολλαπλών ψηφοδελτίων.

O συγκεκριμένος συμβιβασμός, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν και η αιτία της τελικής άρνησης του νυν υπουργού Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, Κορράντο Πάσσερα, να στηρίξει τον Μόντι, στην νέα του αυτή πολιτική σταδιοδρομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

«Φταίνε για όλα ο Μόντι και η Γερμανία»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο
«Αν καταστεί σαφές ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για μια ειρηνευτική συμφωνία και απλώς θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, μπορεί κάλλιστα να φτάσουμε σε αυτές»
U.S. President Donald Trump speaks during a roundtable discussion in Doha, Qatar, May 15, 2025. REUTERS 1
Ο Έλον Μασκ θα ξοδεύει «πολύ λιγότερα» χρήματα για να χρηματοδοτεί πολιτικές προεκλογικές εκστρατείες
Ο Μασκ είχε προσφέρει περισσότερα από 290 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2024
Ο Έλον Μασκ 1