Η τελευταία σύζυγός του περιγράφει αναλυτικά τη ζωή τους μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους.
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έκανε τέσσερα παιδιά στο Πακιστάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δήλωσε η νεότερη από τις συζύγους του στους Πακιστανούς αστυνομικούς.
Στο κείμενο αυτό περιγράφεται λεπτομερώς για πρώτη φορά από επίσημη πακιστανική πηγή η διαδρομή του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, από τη διαφυγή του στο Αφγανιστάν μετά την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στα τέλη του 2001 ως το θάνατό του τον περασμένο Μάιο από αμερικανική επιδρομή στο Αμποταμπάντ, στο βόρειο Πακιστάν.
Η 30χρονη Άμαλ Αμπντουλφάταχ από την Υεμένη, η νεότερη από τις συζύγους του, συνελήφθη μετά την επιδρομή αυτή από τις πακιστανικές αρχές μαζί με άλλες δύο συζύγους του που ήταν από τη Σαουδική Αραβία και πολλά από τα παιδιά που έκαναν μαζί του.
Σύμφωνα με την έκθεση η Άμαλ, η οποία έφτασε νόμιμα στο Πακιστάν τον Ιούλιο του 2000 μετέβη στη συνέχεια στην Κανταχάρ, στο γειτονικό Αφγανιστάν. Μετά το γάμο, εγκαταστάθηκε μαζί με τον Μπιν Λάντεν και τις τρεις άλλες συζύγους του.
Η οικογένεια χωρίστηκε την επομένη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.Η Άμαλ λέει ότι τότε κατέφυγε για 8 με 9 μήνες στο Καράτσι, στο Πακιστάν. Στη συνέχεια πήγε και συνάντησε τον Μπιν Λάντεν στην Πεσαβάρ, την κύρια πόλη στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Μαζί έμειναν στην περιοχή αυτή για σχεδόν τρία χρόνια, τα δύο εκ των οποίων στην Χαριπούρ, η οποία απέχει μιάμιση ώρα οδικώς από το Ισλαμαμπάντ.
Στη διάρκεια της περιόδου που ήταν με τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, η Άμαλ έκανε άλλα τέσσερα παιδιά με τον Μπιν Λάντεν. Τα δύο γεννήθηκαν στην Χαριπούρ. Πρόκειται για την Αάσια που γεννήθηκε το 2003 και τον Ιμπραχίμ, που γεννήθηκε το 2004. Κάθε φορά η Άμαλ γεννούσε σε ένα νοσοκομείο, στο οποίο παρέμενε μόνον για “δύο ή τρεις ώρες”. Ο Ιμπραχίμ γεννήθηκε “στο δημόσιο νοσοκομείο” της Χαριπούρ, διευκρίνισε η ίδια.
Τα άλλα δύο παιδιά, η Ζαϊνάμπ το 2006 και ο Χουσάιν το 2008, γεννήθηκαν στην Αμποταμπάντ.
Στις τρεις συζύγους του Μπιν Λάντεν που έχουν συλληφθεί αναμένεται προσεχώς να απαγγελθούν κατηγορίες από την πακιστανική δικαιοσύνη για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα. Οι τρεις τους κινδυνεύουν με απέλαση, της οποίας ενδεχομένως να προηγηθεί ποινή φυλάκισης.
Στην έκθεση αυτή, η ερευνητική επιτροπή της αστυνομίας συστήνει η Άμαλ, που είναι από την Υεμένη, και τα πέντε της παιδιά “να επαναπατριστούν αμέσως στη χώρα τους”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: