Παρασκευή, 4 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε στο βιβλίο του πως βρήκε κοριό στο μπάνιο του μετά την επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετενιάχου

Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε στο βιβλίο του πως βρήκε κοριό στο μπάνιο του μετά την επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετενιάχου
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Hollie Adams

Ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή «φλέγεται», ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έριξε περισσότερο «λάδι» στη φωτιά άθελά του, αποκαλύπτοντας στο βιβλίο του ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, του «φύτεψε» έναν κοριό στο μπάνιο του.

Στο νέο του βιβλίο «Unleashed», ο Μπόρις Τζόνσον έγραψε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τον επισκέφθηκε το 2017 στο Λονδίνο, όταν ακόμη εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Μετά την συνάντηση εντός του υπουργείου, η ομάδα ασφαλείας του τότε υπουργού φαίνεται πως βρήκε μέσα στο μπάνιο την συσκευή παρακολούθησης.

«Εκεί ο Μπίμπι πήγε για λίγο, και μπορεί να είναι σύμπτωση μπορεί κι όχι, αλλά μου είπαν ότι αργότερα, όταν έκαναν έναν τακτικό έλεγχο για κοριούς, βρήκαν μια συσκευή υποκλοπής», είχε γράψει στο βιβλίο του ο Μπόρις Τζόνσος.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Telegraph, ο τότε υπουργός Εξωτερικών δεν έδωσε παραπάνω στοιχεία για το περιστατικό.

«Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνο το συμβάν βρίσκονται στο βιβλίο», είπε.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το Ισραήλ κατηγορήθηκε εν τέλει για το περιστατικό, λέει η Telegraph. Την ίδια περίοδο περίπου πάντως το Ισραήλ κατηγορήθηκε για την τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης στον Λευκό Οίκο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις