Site icon NewsIT

O Mr. Google επένδυσε 100 εκατομμύρια στην ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων!

10.06.2016 | 23:58
O Mr. Google επένδυσε 100 εκατομμύρια στην ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων!

Να δει να γίνονται πραγματικότητα οι σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας με ιπτάμενα οχήματα θέλει ο συνιδρητής της Google Larry Page.

O 43χρονος δισεκατομμυριούχος και 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επένδυσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στη startup Zee.Aero από τότε που ξεκίνησε το 2010. Το γραφείο της εταιρείας βρίσκεται σε ένα κτίριο κοντά στα κεντρικά της Google και εργάζεται για την κατασκευή ένος μικρού ηλεκτρικού αεροπλάνου που θα μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα όπως ένα ελικόπτερο. Οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν αναπτύξει δύο πρωτότυπα που δοκιμάζονται σήμερα σε αερολιμένα στο Hollister, στην Καλιφόρνια.

 

 

Στο μεταξύ ο Larry Page επενδύει και σε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο της startup Kitty Hawk που διευθύνεται από τον Sebastian Thrun, ιδρυτή της Google X, τμήματος έρευνας της εταιρείας. Η εταιρεία φέρεται να αναπτύσσει τον δικό της σχεδιασμό για ένα δικό της ιπτάμενο αυτοκίνητο, με τα γραφεία της Kitty Hawk να βρίσκονται επίσης κοντά στα κεντρικά της Google. Οι επιχειρήσεις αεροσκαφών είναι προσωπικές επιχειρήσεις του Larry Page χωρίς καμία χρηματοδότηση από την Google.

Πηγή: RT

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version