Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ματαιώθηκε, ενώ η σύζυγός του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε επιβεβαιώσει επισήμως την επίσκεψη, η οποία θα ήταν και η πρώτη ισραηλινού πρωθυπουργού σ’ αυτή τη χώρα του Κόλπου.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν την Τετάρτη (10/3) στη σχεδιαζόμενη επίσκεψη λέγοντας πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχγιάν. Σχολιαστές θεώρησαν ότι η επίσκεψη αυτή είναι μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να ενισχύσει τα διπλωματικά διαπιστευτήριά του ενόψει των εκλογών της 23ης Μαρτίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη μπορεί να αναβληθεί ή να ματαιωθεί εξαιτίας ζητημάτων σχετικά με το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το αεροπλάνο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και εξαιτίας ασθένειας της συζύγου του ισραηλινού πρωθυπουργού.
Η Σάρα Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα, δήλωσε την Πέμπτη (11/3) εκπρόσωπος της οικογένειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η 62χρονη Σάρα Νετανιάχου θα παραμείνει για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Χασάντα της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο πλευρό της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ