Κόσμος

Ο Νετανιάχου για τον Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση: Το πνεύμα του Δαυίδ θα νικήσει

Ιδιαίτερη αναφορά στον Ιωνά Καρούση που έπεσε νεκρός στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης έχασε τη ζωή του την 1η Οκτωβρίου στη Γιάφα του Τελ Αβίβ όταν τρομοκράτες εξαπέλυσαν επίθεση με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι σε περαστικούς. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου όπως μετέδωσε το Open σε τελετή μνήμης που έγινε για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένεια του 26χρονου. Μίλησε για διακεκριμένους γιατρούς που έφυγαν από την Ελλάδα και έμειναν εκεί επειδή αγάπησαν το Ισραήλ.

«Ο Ιωνάς Καρούσης είναι ένας εξαιρετικός νέος, Έλληνας στην καταγωγή που δολοφονήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι γονείς του, Δημήτρης και Ουρανία, δύο διακεκριμένοι γιατροί που δεν είναι Εβραίοι, ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και αγάπησαν το Ισραήλ. Ο Ιωνάς υπηρέτησε τη θητεία του στον στρατό και ήταν αριστούχος φοιτητής αρχιτεκτονικής. Ο Ιωνάς είχε υιοθετήσει στη ζωή του το εξής σύνθημα, όπως είχε μοιραστεί με τους δικούς του: “Μερικές φορές ο θεός στέλνει στη ζωή μας έναν Γολιάθ ώστε να ανακαλύψουμε τον Δαυίδ που κρύβουμε μέσα μας”, είπε ο Νετανιάχου.

Θέλω να πω στην οικογένεια Καρούση και σε όποιον βρίσκεται σήμερα εδώ και σε όλες τις οικογένειες που πενθούν: Εσείς εκπροσωπείτε το πνεύμα του Δαυίδ και το πνεύμα θα νικήσει».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό