Δευτέρα, 29 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ο Νικολάς Μαδούρο πρόεδρος της Βενεζουέλας για τρίτη συνεχόμενη θητεία – Αρνείται το αποτέλεσμα η αντιπολίτευση

Ο Νικολάς Μαδούρο πρόεδρος της Βενεζουέλας για τρίτη συνεχόμενη θητεία – Αρνείται το αποτέλεσμα η αντιπολίτευση

Αμετακίνητος από το προεδρικό αξίωμα ο Νικολάς Μαδούρο, που κέρδισε τις εκλογές στη Βενεζουέλα για τρίτη συναπτή θητεία.

Ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη και πάλι πρόεδροςτης Βενεζουέλας, διαψεύδοντας τους δημοσκόπους που είχαν προβλέψει νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για «θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας», επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) ανακοίνωσε πως ο Μαδούρο έλαβε 51,20%, σε απόλυτους αριθμούς 5,15 εκατ. ψήφους, ενώ ο Γκονσάλες Ουρούτια 44,2%, ή αλλιώς λίγες λιγότερες από 4,5 εκατ. ψήφους.

Τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν, προκύπτουν από την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων και η έκβαση είναι «αμετάκλητη», εξήγησε ο πρόεδρος του CNE Έλβις Αμορόσο.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 59%.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση αρνείται το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας πως νικητής είναι ο υποψήφιός της Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

«Κερδίσαμε» με το «70% των ψήφων», η Βενεζουέλα «έχει νέο εκλεγμένο πρόεδρο, και «αυτός είναι ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια», τόνισε στον Τύπο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις