Τρίτη, 16 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Τζει Ντι Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Τζει Ντι Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε και επίσημα των χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ ανακοίνωσε πως επιλέγει ως αντιπρόεδρο τον Τζέι Ντι Βανς.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει στην ανακοίνωσή του για τον Τζέι Ντι Βανς τα εξής: Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι ο Γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς της Πολιτείας του Οχάιο.

Ο Τζέι Ντι υπηρέτησε τιμητικά τη χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το State University του Οχάιο και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Yale, όπου ήταν εκδότης του The Yale Law Journal και Πρόεδρος του Yale Law Veterans Association.

Το βιβλίο του J.D., “Hillbilly Elegy”, έγινε ένα από τα σημαντικότερα μπεστ σέλερ και ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους εργατικούς άνδρες και γυναίκες της χώρας μας. Ο Τζέι Ντι είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Οικονομικά και τώρα, κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας, θα επικεντρωθεί στους ανθρώπους για τους οποίους πολέμησε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς εργάτες και αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πιο πέρα.

Ως Αντιπρόεδρος, ο Τζέι Ντι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Σύνταγμά μας, θα σταθεί δίπλα στα στρατεύματά μας και θα κάνει ό,τι μπορεί για να με βοηθήσει να κάνω ξανά μεγάλη την Αμερική. Συγχαρητήρια στον γερουσιαστή, τη σύζυγό του, Ούσα, η οποία επίσης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Yale, και τα τρία όμορφα παιδιά τους».

Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς

Ο Τζέι Ντι Βανς γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1984, στο Μίντλταουν του Οχάιο (μια περιοχή έξω από το Σινσινάτι), όπου και μεγάλωσε. Έχει σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή. Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο, κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, και υπηρέτησε στον Πόλεμο του Ιράκ, ως ανταποκριτής μάχης.Υπηρέτησε στον στρατό έως το 2007.

Κατόπιν, επέστρεψε στο Οχάιο και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.Στη συνέχεια, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Τον Μάιο του 2021, ο Βανς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την έδρα της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Οχάιο, ύστερα από την πρόθεση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Ρομπ Πόρτμαν να αποσυρθεί από την Γερουσία.

Στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, τον Μάιο του 2022, κατάφερε και έλαβε το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκεί κατάφερε να νικήσει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τιμ Ράιαν, λαμβάνοντας ποσοστό 53.3% έναντι 46.7% των ψήφων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις