Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ διορίζει τον πιστό του Κας Πατέλ, νέο διευθυντή του FBI

Ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Κας Πατέλ θα είναι ο επόμενος διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, του FBI.

Ο Κας Πατέλ που θα αναλάβει το FBI είναι πιστός του Ντόναλντ Τραμπ και του είχε αναθέσει διάφορες θέσεις ευθύνης κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του κι είναι γνωστός ιδίως για τις απόψεις του περί του υποτιθέμενου «βαθέος κράτους» στις Ηνωμένες Πολιτείες, 

«Ο Κας είναι λαμπρός νομικός, ερευνητής και μαχητής (σ.σ. υπέρ της πολιτικής που συνοψίζεται στο σύνθημα) ‘Πρώτα η Αμερική’, που πέρασε όλη του την καριέρα καταγγέλλοντας τη διαφθορά, υπερασπίζοντας τη δικαιοσύνη και προστατεύοντας τον αμερικανικό λαό», ανέφερε ο κ. Τραμπ μέσω Truth Social.

Η αναγγελία αυτή συνεπάγεται πως ο νυν διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, ο Κρίστοφερ Ρέι, που ανέλαβε το 2017, θα καθαιρεθεί ή θα παραιτηθεί προτού ολοκληρωθεί η δεκαετής θητεία του.

Επί των ημερών του, το FBI διενήργησε έρευνες σε βάρος του τέως και επόμενου προέδρου.

Ο κ. Πατέλ, 44 ετών, γιος μεταναστών από την Ινδία, συγγραφέας βιβλίου για το υποτιθέμενο «βαθύ κράτος», εργάστηκε στο υπουργείο Άμυνας, στο συντονιστικό όργανο των υπηρεσιών πληροφοριών και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην πρώτη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία των ΗΠΑ (2017-2021).

«Ο Κας έκανε απίστευτη δουλειά κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μου», υποστήριξε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας πως θα του αναθέσει να «βάλει τέλος στη μεγεθυνόμενη επιδημία εγκληματικότητας στην Αμερική, να εξαρθρώσει τις εγκληματικές συμμορίες και να τερματίσει τη σατανική μάστιγα της εμπορίας ανθρώπων και της διακίνησης ναρκωτικών μέσω των συνόρων μας».

Ο κ. Πατέλ έχει καλέσει στο παρελθόν να γίνει εκκαθάριση στο FBI, να εκδιωχθεί οποιοσδήποτε εργαζόμενος αρνείται να υποστηρίξει την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, ο κ. Τραμπ, που θα ορκιστεί και θα αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, ονόμασε τον Τσαντ Κρόνιστερ, σερίφη που υπηρετεί στη Φλόριντα, επόμενο επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης των ναρκωτικών (DEA), με αποστολή ειδικά να «τερματίσει τη διέλευση φαιντανύλης και άλλων ναρκωτικών από τα νότια σύνορά μας».

Η φαιντανύλη, πολύ ισχυρό οπιοειδές, προκαλεί σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές πάνω από 70.000 θανάτους τον χρόνο εξαιτίας υπερβολικής δόσης στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν 1.500 συλλήψεις μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη – Ετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία - Οι ΗΠΑ εκφράζουν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις των διαδηλωτών
Διαδηλώσεις στην Τουρκία μετά τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
Συνάντηση «εξπρές» Φιντάν και Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρμεντ – Έληξε μετά από μία ώρα και χωρίς κοινές δηλώσεις
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε την υποστήριξη της Τουρκίας στην προσπάθεια για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και στο Νότιο Καύκασο
Χακάν Φιντάν και Μάρκο Ρούμπιο
Οδηγία της ΕΕ σε περίπτωση πολέμου: Προμήθειες επιβίωσης για 72 ώρες – Φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
«Η ειρήνη και η σταθερότητα δεν είναι πλέον εγγυημένες» σύμφωνα με τις Βρυξέλλες - Το σχέδιο προβλέπει οι πολίτες να συγκεντρώνουν νερό, τροφή, φάρμακα, μπαταρίες κ.α. για να επιβιώσουν τις πρώτες μέρες
Κονσέρβες σε σουπερμάρκετ