Site icon NewsIT

Ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση και αποχώρησε με αίματα, είναι καλά στην υγεία του

14.07.2024 | 01:46
Ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση και αποχώρησε με αίματα, είναι καλά στην υγεία του

Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump is assisted by security personnel after gunfire rang out during a campaign rally at the Butler Farm Show in Butler, Pennsylvania, U.S., July 13, 2024. REUTERS/Brendan McDermid

Πανικός επικράτησε στην προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο σημείο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας από τη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια, με μικρή ποσότητα αίματος να διακρίνεται στο δεξιό αυτί και στο πρόσωπό του, έπειτα από εκπυρσοκροτήσεις.

Ο κ. Τραμπ, που ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του, έπεσε στη σκηνή, προτού συγκεντρωθούν γύρω του για να τον προστατεύσουν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη προσωπικοτήτων, τον σηκώσουν και τον συνοδεύσουν στο αυτοκίνητό του.

 

Εκείνος φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους. Σε οροφή κτιρίου κοντά στη σκηνή διακρίνονταν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.

Είναι καλά στην υγεία του

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά και υποβάλλεται προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο μετά τον κατά τα πρώτα στοιχεία επιπόλαιο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ακούστηκαν πυρά, ανέφερε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN μέσω X, επικαλούμενος εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «είναι ασφαλής» αφού τέθηκαν σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα φύλαξής του μετά το συμβάν σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, όπου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις, ανακοίνωσε η μυστική υπηρεσία, επίλεκτο ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων.

«Διενεργείται τώρα έρευνα της μυστικής υπηρεσίας και θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες», διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού σώματος μέσω X.

Ενημερώθηκε ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πληροφορίες για δυο νεκρούς

Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σκοτώθηκαν, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.

Φωτογραφίες: Reuters, epa

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version