Site icon NewsIT

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την πράκτορα στην απόπειρα δολοφονίας: «Ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα στη θέση μου»

28.07.2024 | 19:10
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την πράκτορα στην απόπειρα δολοφονίας: «Ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα στη θέση μου»

Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump gestures as he is assisted by U.S. Secret Service after gunfire rang out during a campaign rally at the Butler Farm Show in Butler, Pennsylvania, U.S., July 13, 2024. REUTERS/Brendan McDermid

«Ήταν έτοιμη να χαραμιστεί για χάρη μου», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την πράκτορα με τον κότσο που τον προστάτευσε κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του που έγινε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην προεκλογική του ομιλία που έδωσε χθες (27.07.2024) στο Σεντ Κλάουντ στη Μινεσότα, «έσταξε μέλι» για την «γενναία» πράκτορα των Secret Service που λειτούργησε σαν ασπίδα στην απόπειρα δολοφονίας, για να τον προφυλάξει από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Η κίνηση του 45ου προέδρου των ΗΠΑ ήρθε μετά από αμέτρητα σεξιστικά σχόλια που δέχθηκε η πράκτορας και οι Secret Service στα social media.

«Κανείς δεν άργησε, μια γυναίκα που ήταν στα δεξιά μου, ένα υπέροχο πρόσωπο, με προστάτευε με όποιο τρόπο μπορούσε και την επέκριναν τα fake news επειδή δεν ήταν αρκετά ψηλή. Ήταν τόσο γενναία, με προστάτευε με τα πάντα, ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα», είπε ο Αμερικανός υποψήφιος πρόεδρος και έδειξε πως εκτίμησε τη θυσία της ομάδας περιφρούρησής του.

Τα τρολς στα social media

Αμέτρητα ήταν τα σχόλια στα social media για την αντίδραση των πρακτόρων στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ανάμεσα στους χρήστες που «έπιασαν» τα πληκτρολόγια και πασίγνωστα πρόσωπα.

Ο Έλον Μασκ σχολίασε στο Χ (πρώην Twitter) το ύψος της γυναίκας πράκτορα σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Το να καλύπτει ένα μικρόσωμο άτομο έναν μεγαλόσωμο άνδρα είναι σαν να φοράς μικροσκοπικό μαγιό στην παραλία. Θα μπορούσε να είναι άνδρας ή γυναίκα, για να είμαι σαφής, αλλά πρέπει να είναι αρκετά μεγαλόσωμος για να κάνει αυτή τη δουλειά», έγραψε ο «κύριος Tesla».

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γυναίκες στη Μυστική Υπηρεσία», έγραψε στην ίδια πλατφόρμα ο Ματ Γουόλς, αρθρογράφος στην αμερικανική συντηρητική ιστοσελίδα The Daily Wire.

«Θύμα» σχολίων έπεσε και η πρώην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ, η οποία σύμφωνα με τα όσα είπαν οι «εχθροί» της, πήρε τη δουλειά μόνο και μόνο για να πιάσει η εταιρεία τα ποσοστά σχετικά με την απασχόληση γυναικών και ανδρών στο δυναμικό της.

Η Κίμπερλι Τσιτλ παραιτήθηκε την Τρίτη (23.07.2024), μία μέρα μετά από τα «πυρά» που δέχθηκε σε επιτροπή του Κογκρέσου για την «μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας να προστατέψει τον Τραμπ», όπως η ίδια παραδέχθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version